FORBRUKERTEKNOLOGI

Uklart hvordan Google TV skal tjene penger

Potensielle innholdsleverandører virker redde for kannibalisering.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. aug. 2010 - 09:27

De første enhetene basert på Googles tv-orienterte system, Google TV, skal komme i salg i oktober, i alle fall i USA. Som under avdukingen av Google TV i mai, er det fortsatt bare Sony og Logitech som er Googles partnere på maskinvaresiden, mens Best Buy skal være forhandler.

Minst like viktig som maskinvaren, er innholdet som tjenesten skal tilby. Ifølge kilder som Wall Street Journal har vært i kontakt med, skal Google ha hatt samtaler med eierselskapene til blant annet MTV, Nickelodeon, ABC, ESPN, NBC, CBS og Fox for å oppmuntre dem til samarbeid, men innholdseierne skal være skeptiske til at Google kan tilby en forretningsmodell som vil kompensere for potensiell kannibalisering av tv-selskapenes eksisterende kringkastingsvirksomhet.

I tillegg skal aktørene ha uttrykt bekymring for at deres eget innhold vil drukne i alt det webbaserte innholdet som Google TV også skal tilby, inkludert piratkopierte videoklipp.

– Det er interessant å utforske mulighetene med potensielle partnere som setter pris på vårt innhold. En viktig, neste skritt er å oppnå forståelse for Googles forretningsmodell for produktet og hvordan den relaterer tilbake til innholdseiere slik som CBS, sier Anthony Soohoo, en seniorvisepresident ved CBS Interactive, til Wall Street Journal.

Google innrømmer at det fortsatt er mye som ikke klart når det gjelder forretningsmodellen til Google TV.

Under DisplaySearch TV Ecosystem Conference som ble arrangert i San Jose i går, fortalte Shalini Govil-Pai, som har ansvar for partnerskap hos YouTube og Google TV, at inntjeningsmodeller fortsatt blir diskutert, men at reklamevirksomhet selvfølgelig kommer til å spille en stor rolle. Dette skriver Cnet News. Google er allerede tungt involvert i annonsesalg, ikke minst gjennom DoubleClick og AdSense.

Govil-Pai fortalte også at verken Sony eller Logitech har eksklusive avtaler når det gjelder Google TV.

– Alle kan ta Google TV og putte det i sin enhet. Du kan ha en Google-sertifisert enhet og samarbeide med oss. Eller du kan ta det og bygge det inn i et kjøleskap, om du vil. Google TV-operativsystemet kommer til å følge samme forretningsmodell som Android. Det er åpen kildekode og med fri lisens, sa Govil-Pai, som også fortalte at Google etter hvert vil samarbeide med også andre brikkeleverandører enn Intel.

Intels Atom-prosessor vil dog benyttes i de første enhetene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.