Umoe snapper opp Bravida IKT

Investeringsselskapet Umoe har kjøpt Sønnico, en post i Ementor og nå Bravida IKT.

Investeringsselskapet Umoe har kjøpt Sønnico, en post i Ementor og nå Bravida IKT.

Umoe og Bravida ASA inngikk i dag en avtale om kjøp av Bravida IKT, heter det i en pressemelding fra selskapene. Bravida IKT er en av de største systemintegratørene av tale-, video- og datakommunikasjon innenfor norsk IKT-industri. Virksomheten er landsdekkende og har en ledende posisjon som leverandør av talesystemer til bedriftsmarkedet. Selskapet har en årlig omsetning på cirka én milliard kroner.

- Bravida IKT er en virksomhet vi har stor tro på. Kompetansen i bedriften kombinert med en unik markedsposisjon gir grunn til å tro, at med solid innsats og tro på fremtiden, skal vi sammen skape den fremste spilleren i dette markedet i Norge, sier Jens Ulltveit-Moe, eier at Umoe Gruppen, i en pressemelding.

- Det har vært viktig for oss å finne en industrielt sett god løsning for Bravida IKT. Jeg er sikker på at vi har lykkes i det, med en god og langsiktig eier for kundene våre, det norske bedriftsmarkedet, de ansatte og ledelsen i Bravida IKT AS, sier konsernsjef i Bravida ASA, Amund Skarholt, i pressemeldingen.

Umoe har som strategi å ta en tydelig posisjon i norsk tele- og it-industri. Svein Berntsen skal lede denne satsingen og går inn som daglig leder i Bravida IKT. Nåværende leder Bjarne Dybvik blir viseadministrerende direktør og leder av operative virksomheter.

Ulltveit-Moe skriver det følgende i en e-post til de ansatte i Bravida IKT:

"Det har vært spekulert i pressen i at jeg ville legge Bravida IKT inn under Sønnico eller annet. Det er ikke riktig. Jeg vil satse på Bravida IKT som kjernen i IKT-satsingen fordi jeg tror på virksomheten.

I motsetning til investeringsfond har jeg ikke kjøpt IKT-virksomheten for å selge den videre om tre år. Jeg ønsker å bygge virksomheten sterk og stor gjennom å være langsiktig, omstillingsivrig og hardt arbeidende.

I løpet av januar måned vil du få møte noen av mine medarbeidere som vil gjøre nærmere rede for hva vi tror på i Umoe og hvordan vi sammen med dere ønsker å videreutvikle gjøre Bravida IKT til en tydelig markedsleder i norsk IKT industri."

Umoe-gruppen kjøpte Sønnico Installasjon i sommer.

Les mer hos vårt søsternettsted, iMarkedet

Til toppen