ARBEIDSLIV

Undersøkelse: Sju av ti vil fortsette med hjemmekontor etter pandemien

– Man skulle tro at folk er lei av joggebukse og PC-skjerm på kjøkkenbordet, men slik er det ikke, sier forsker Mari Holm Ingelsrud ved Oslo Met.

Å jobbe hjemmefra er det mange som ønsker å fortsette med, selv etter at pandemien er ferdig. Det viser en ny undersøkelse fra Oslo Met.
Å jobbe hjemmefra er det mange som ønsker å fortsette med, selv etter at pandemien er ferdig. Det viser en ny undersøkelse fra Oslo Met. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/NTB
28. mai 2021 - 08:00

Sju av ti nordmenn ønsker å fortsette med hjemmekontor minst én dag i uka, selv etter at pandemien er over.

Det fremkommer i Oslo Met-rapporten «Hjemmekontor våren 2021 – Omfang, utvikling og kjennetegn», som lanseres i dag.

Undersøkelsen er gjennomført på oppdrag fra Arbeids- og sosialdepartementet, som ønsker å kartlegge nordmenns bruk av hjemmekontor, forteller NRK.

– Man skulle tro at folk er lei av joggebukse og PC-skjerm på kjøkkenbordet, men slik er det ikke, sier forsker Mari Holm Ingelsrud ved Oslo Met.

Ingelsrud sier at rundt halvparten svarer at de har lyst til å jobbe minst to dager i uka hjemmefra etter at pandemien er over.

Regjeringen anbefaler fortsatt at alle som har mulighet til det, har hjemmekontor. I regjeringens gjenåpningsplan, som er delt inn i fire trinn, nevnes det i fjerde og siste trinn at det fremdeles kan være behov for noe hjemmekontor.

Når vi drar tilbake på kontoret, blir videomøtene med, slik at de som sitter ute, får stemningen fra møterommet.
Les også

Snart blir mange av oss hybridarbeidere: – Vi tror alle møter vil ha Teams som standard

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.