Uninett ruster opp nettverk for 80 millioner

Evry, Intelecom og Datametrix er blant leverandørene som kan juble.

Uninett har tegnet ny rammeavtale for både kablet og trådløst utstyr. Kontrakten skal ha en verdi på opptil 80 millioner kroner.
Uninett har tegnet ny rammeavtale for både kablet og trådløst utstyr. Kontrakten skal ha en verdi på opptil 80 millioner kroner. Illustrasjon: Colourbox
6. juli 2015 - 08:54

Uninett, det statlig eide selskapet som utvikler og drifter det norske forskningsnettet, som knytter sammen mer enn 200 norske utdannings- og forksningsinstitusjoner og over 300.000 brukere, har tegnet ny rammeavtale på nettverksutstyr.

Evry, nLogic, Datametrix og Intelecom er alle med å kjempe om storleveransen, som gjelder innkjøp av kablet og trådløst nettverksutstyr.

Herunder svitsjer, trådløst og annet nettverksutstyr til alle landets universiteter og høgskoler.

- 80 millioner

Finansavisen skriver mandag at leveransen er verdt inntil 80 millioner kroner, fordelt på de neste fire årene.

VIKTIG AVTALE: Petter Idar Jenssen sier det betyr svært mye for Intelecom å ha sikret seg rammeavtale med Uninett.
FORNØYD: Petter Idar Jenssen i Intelecom. Bilde: Pressefoto
Uninett opplyser at Evry Norge skal levere kablet og trådløst utstyr fra HP, mens nLogic leverer kablet nettverksutstyr fra Juniper og trådløst sådan fra Meru. Datametrix skal på sin side levere Cisco-utstyr i begge kategorier, mens Intelecom er med på rammeavtalen med henholdsvis Cisco på kablet utstyr og Aruba for trådløst.

Her kan du lese detaljer om rammeavtalen på Uninetts sider.

I en pressemelding mandag anslår Intelecom at de alene vil stikke av med halvparten av totalleveransen. Det vil si utstyr for opptil 40 millioner kroner i avtaleperioden.

- Det betyr svært mye for oss å vinne en så stor avtale på nettverksleveranser til universitetssektoren, uttaler daglig leder Peter Idar Jenssen i Intelecom.

IT-leverandøren oppgir at de foruten nettverksløsninger og tilhørende infrastruktur også skal levere dekningsprøver, installasjon, konfigurering og opplæring knyttet til avtalen.

Uninett er eid av Kunnskapsdepartementet og har rundt 100 ansatte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.