Unisource diskuterer krysseierskap

De tre gjenværende partnerne i Unisource, svenske Telia, sveitsiske PTT og nederlandske KPN vurderer sterkt krysseierskap for forplikte de tre gjenværende selskapene overfor hverandre.

De tre gjenværende partnerne i Unisource, svenske Telia, sveitsiske PTT og nederlandske KPN vurderer sterkt krysseierskap for forplikte de tre gjenværende selskapene overfor hverandre.

Unicource mistet før helgen sitt fjerde medlem idet spanske Telefonica valgte et samarbeid med Concert. De tre gjenværende teleselskapene fra Sverige, Sveits og Nederland sitter med et svekket Unisource, men har ingen planer om å gi opp. Nå vurderes krysseierskap som en måte å styrke båndene mellom de tre teleselskapene.

Det eneste som knytter Unisource-partnerne sammen i dag er hver sin 25 prosents aksjepost i selskapet.

Dette er imidlertid ikke gjort over natten, skriver Financial Times (FT). De to televerkene i Sveits og Sverige eies fremdeles av de respektive lands stater. I løpet av en måned skal imidlertid den sveitsiske staten velge en internasjonal koordinator for slget av 49 prosent av aksjene i selskapet, beregnet til å kunne innbringe over 30 milliarder kroner. Og i Sverige har det lenge pågått en debatt om privatisering av Telia eller ikke. Et salg fsom en del av et krysseierskap for Unisource kan være det som skal til for at en del av Telia privatiseres.

Det haster imidlertid ikke med krysseierskap, selv om Telefonica valgte en annen partner før helga. KPNs toppsjef, Ben Verwaayen, sier til FT at Unosource imidlertid trenger en solid struktur og at et krysseierskap ville være strategisk viktig.

Unisource ser nå enda større interesse i å f det italienske televerket på sitt lag. Stet er det siste av verdens store televerk som ikke har funnet seg en internasjonal alliansepartner av de tre store internasjonale telealliansene, Global One og AT&T.

AT&T vil på et møte i Amsterdam i dag bekrefte sine forpliktelser overfor Unisource.

I en uttalelse fra selskapet heter det at Unisource sammen med sine distributører og samarbeidspartnere representerer et pan-Europeisk teleselskap som sammen med AT&T representerer er internasjonalt alternativ. Blant distribitørene finnes tyske Mannesmann, Singapore Telecom og 30 andre aktører danner WorldPartners Association.

Til toppen