BEDRIFTSTEKNOLOGI

Unisys med Linux-satsing

Windows-spesialisten Unisys vil nå tilby servere med Linux som operativsystem.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. aug. 2004 - 09:28

Bortsett fra noen spede forsøk med SCO-programvare i fjor, har Unisys de siste årene kun satset på Windows som operativsystem på selskapets kraftige servere. Mandag innledet selskapet en ny fase, for nå skal hovedproduktet, ES7000-serverne, kunne leveres med Linux fra Novell/SuSE eller Red Hat. ES7000-maskinene kan leveres med inntil 32 Itanium 2-prosessorer.

- Våre bedriftskunder krever kraftige Linux-løsninger, sier president og administrerende direktør Joe McGrath, i en pressemelding. Han mener selskapet er posisjonert til å bli en leder i bedriftsmarkedet for Linux.

Unisys hevder at selskapet er først ute med å tilby virkelig dynamisk partisjonering for Intel-baserte servere som kjører Linux. Dynamisk partisjonering er ifølge Unisys muligheten til å flytte regnekraft til de applikasjonene som trenger den, når de trenger den, uten menneskelig innvirkning. Ifølge Unisys er dette en kritisk funksjonalitet for organisasjoner som kjører komplekse og krevende arbeidsoppgaver.

    Les også:

Unisys posisjoner dog ikke Linux som et alternativ til Windows. I stedet er det markedet for Unix som kjører på proprietære prosessorer fra leverandører som Sun, IBM, SGI og HP, Unisys vil utfordre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.