UPC avlyste norgestur på grunn av strategiske samtaler

Ingen av representantene fra kabelgiganten UPC kunne komme på Nordiske TV-dager i Bergen. Årsaken er at selskapet sitter i strategiske samtaler med mulige partnere.

Ingen av representantene fra kabelgiganten UPC kunne komme på Nordiske TV-dager i Bergen. Årsaken er at selskapet sitter i strategiske samtaler med mulige partnere.

Nordiske TV Dager 2000 går i disse dager av stabelen i Bergen. Der skulle en representant fra konsernledelsen i det pan-europeiske kabelselskapet UPC være representert. Men ingen maktet å stille.

Først hadde konsernsjef, CEO Mark Schneider, takket ja til invitasjonen for å snakke med mediafolk innen kringkasting i Bergen. Men bare uker før arrangementet skulle av stabelen kom beskjeden at Schneider ikke kunne stille, på grunn av "personlige årsaker av konfidensiell karakter."

Selskapet prøvde iherdig å finne andre som kunne steppe inn for Schneider, og det lyktes å få presidenten i UPC, John Riordan til konferansen. Bare en halv time før Riordan skulle lande på Flesland Flyplass i selskapets eget jetfly, kom enda en beskjed fra UPC: Riordan måtte gjøre vendereis tilbake. Dessverre kunne ingen fra selskapet stille.

Grunnen til avbudet er enkel. Selskapet sitter i harde forhandlinger med strategiske partnere. UPC er som sagt en gigant innen kabel i Europa, både innen TV og Internett. Selskapet har 7,7 millioner abonnenter i ti nasjoner. Flere av disse abonnentene bruker UPCs internettjeneste Chello Broadband,som lar brukeren surfe på nettet via kabelen.

Dette selskapet er kilden til UPC-toppsjefenes problem. UPC måtte også skrinlegge planene om oppkjøp av TV-Norge eier og innholdsleverandør SBS for kort tid siden. UPCs aksjekurs har rast hele 76 prosent, noe som har fått det til å haste med å skaffe penger til videre ekspansjon. Det heleide datterselskapet Chello Broadband er en slik pengebinge.

Les mer om Chello og Børs:
Chello utsetter børsintroduksjon
Chello vil hente 6,3 milliarder via børs
Chello kutter børsverdien til det halve
UPC skal børsnotere Chello

Chello Broadband har teknologi, nett og ikke minst abonnenter i hele Europa. UPC skal selge ut deler av selskapet gjennom å sette det på børs. Chello skulle etter planen på børs i slutten av forrige måned, men introduksjonen ble utsatt som følge av at selskapet satt i strategiske samtaler med en mulig partner. Det hele endte opp med at Chello kjøpte seg inn i det britiske kabelselskapet TeleWest.

Denne uken kom det enda en kontramelding fra UPC og deres heleide datterselskap Chello. Børsnotering må utsettes enda en stund, på grunn av strategiske samtaler med enda en partner.

Som digi.no skrev tidligere i dag spekuleres det i europeiske finansmiljøer om Excite@Home kan være interessert i Chello, eller at Chello er interessert i Excite. Noe ligger uansett i luften. Dessuten er det verd å nevne at Microsoft eier 7 prosent av UPC samt "bestilt" 3,5 prosent av Chello Broadband den dagen dette selskapet går på børs.

Les mer om Chello og Excite:
Chello og Excite@Home i oppkjøpssamtaler
Til toppen