RESULTATERFINANS

UPC skal børsnotere Chello

UPC skal skille ut og børsnotere nettdelen Chello, noe som kan gi klingende mynt i kassen. Analytikere mener nemlig at Chello er verd 78 milliarder norske kroner.

Sigvald Sveinbjørnsson
20. mars 2000 - 10:04
Financial TimesUPC



Les mer om UPCs oppkjøpseventyr:
Kabelgigant kjøper seg kringkastingsinnhold
UPC kjøper ElTele-aksjer
Partnerjakt for chello-portal
Ny UPC-leder lover kunde-fokus
UPC kan få kabelmonopol

En annen fordel med Internett på kabel er at man slipper å logge seg av nettet av frykt for skyhøye telefonregninger. Men verden er ikke fullkommen. Flere mener at den tekniske løsningen til UPC, samt flere amerikanske Nett på Kabelselskaper, ikke holder mål.

Grunnen til at Chellos brukere verdsettes langt høyere enn andre ISP-selskapers kunder er at bredbåndskundene oppholder seg lengre på nettet og er flittige e-handlere.

UPC vil bare skille seg med 20 prosent av aksjen i Chello. Etter hva Financial Times skriver skal Microsoft sitte med en opsjon på 10 prosent, resten vil settes på Amsterdam- og Nasdaqbørsen.
Det gjøres i disse dager klart et prospekt på selskapet, og noteringen vil etter alt å dømme være gjennomført innen tre måneder.

Børsnoteringen er ikke offentliggjort fra UPC, men det er ventet at kabelselskapet vil bekrefte planene i løpet av mandag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.