UPC skal børsnotere Chello

UPC skal skille ut og børsnotere nettdelen Chello, noe som kan gi klingende mynt i kassen. Analytikere mener nemlig at Chello er verd 78 milliarder norske kroner.

UPC skal skille ut og børsnotere nettdelen Chello, noe som kan gi klingende mynt i kassen. Analytikere mener nemlig at Chello er verd 78 milliarder norske kroner.

Ifølge den britiske avisen Financial Times skal UPC notere bredbåndstjenesten. Det er store forventinger til hvor mye tjenesten kan være verd.

Flere har hevder at Chello vil få en markedsverdi på hele 78 milliarder norske kroner. Det verdsetter hver enkelt av Chellos 153 000 brukere til over en halv million kroner.

Chello er portalen til UPCs Internettkunder som entrer nettet via kabel. Dette gir brukerne langt høyere surfefart enn den tradisjonelle telefonlinen, noe som åpner for større bruk av nettet.
Les mer om UPCs oppkjøpseventyr:
Kabelgigant kjøper seg kringkastingsinnhold
UPC kjøper ElTele-aksjer
Partnerjakt for chello-portal
Ny UPC-leder lover kunde-fokus
UPC kan få kabelmonopol

En annen fordel med Internett på kabel er at man slipper å logge seg av nettet av frykt for skyhøye telefonregninger. Men verden er ikke fullkommen. Flere mener at den tekniske løsningen til UPC, samt flere amerikanske Nett på Kabelselskaper, ikke holder mål.

Grunnen til at Chellos brukere verdsettes langt høyere enn andre ISP-selskapers kunder er at bredbåndskundene oppholder seg lengre på nettet og er flittige e-handlere.

UPC vil bare skille seg med 20 prosent av aksjen i Chello. Etter hva Financial Times skriver skal Microsoft sitte med en opsjon på 10 prosent, resten vil settes på Amsterdam- og Nasdaqbørsen.
Det gjøres i disse dager klart et prospekt på selskapet, og noteringen vil etter alt å dømme være gjennomført innen tre måneder.

Børsnoteringen er ikke offentliggjort fra UPC, men det er ventet at kabelselskapet vil bekrefte planene i løpet av mandag.

Til toppen