JUSS OG SAMFUNN

USA åpner for skarpere satellittbilder

Kommersiell leverandør får doble detaljnivået.

Med høyere oppløsning på satellittbildene fra DigitalGlobe vil det for eksempel bli enklere å se hva slags biler som er parkert utenfor Telenor Arena.
Med høyere oppløsning på satellittbildene fra DigitalGlobe vil det for eksempel bli enklere å se hva slags biler som er parkert utenfor Telenor Arena. Bilde: Google Maps
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. juni 2014 - 09:36

Satellittbildeleverandøren DigitalGlobe, som leverer bilder til både velkjente karttjenester og helt andre typer aktører, kunngjorde i forrige uke at selskapet har fått tillatelse fra U.S. Department of Commerce om å selge det selskapet omtaler som satellittbilder med markedets høyeste kvalitet.

Ifølge Reuters, som omtaler nyheten, skal selskapet umiddelbart kunne selge bilder med 40 cm oppløsning. Til nå har grensen vært på 50 cm.

Men i august skal DigitalGlobe sende opp en ny satellitt, Worldview 3. Seks måneder etter oppskytningen skal selskapet kunne selge de første bildene med 31 cm oppløsning. Også selskapets kommende GeoEye-2-satellitt skal kunne fotografere med samme oppløsning. Hver av de to satellittene vil kunne fotografere 680 000 kvadratkilometer i døgnet.

DigitalGlobe har dog fått tillatelse til å selge bilder med 25 cm oppløsning til alle kunder, men har foreløpig ikke satellitter som støtter så høy oppløsning.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.