Datalagring

USA dypt bekymret over Russlands blokkering av LinkedIn

Russiske internettleverandører blokkerer nå tilgangen til LinkedIn-tjenesten. Bildet viser selskapets logo på utsiden av hovedkvarteret i Mountain View, California.
Russiske internettleverandører blokkerer nå tilgangen til LinkedIn-tjenesten. Bildet viser selskapets logo på utsiden av hovedkvarteret i Mountain View, California. (Bilde: Reuters/Robert Galbraith/File Photo)

Russland gjorde i går alvor av domstolbeslutningen om å hindre at internettbrukere i landet får tilgang til LinkedIn. 

Bakgrunnen for det hele er en lov fra 2014 som krever at personopplysninger om russiske innbyggere må lagres i Russland, noe LinkedIn ikke har gjennomført. Ifølge Reuters har omtrent 6 millioner russere en profil i LinkedIn. 

LinkedIn skal nå ha bedt om et møte med Roskomnadzor, det russiske teletilsynet. 

Les også: Russland vil forby anonym blogging

Amerikansk bekymring

Amerikanske myndigheter reagerer på beslutningen, som også kan få følger for andre ikke-russiske tjenester, inkludert sosiale nettverk.

– USA er dypt bekymret. Vi oppfordrer Russland til umiddelbart å gjenopprette tilgangen til LinkedIn, sier en talsmann ved den amerikanske ambassaden i Russland, til det russiske nyhetsbyrået RIA, ifølge Reuters.

Russiske myndigheter har i stor grad brukt personvern som begrunnelse for loven som trådte i kraft i fjor. Kritikere ser på den som nok et tegn at russiske myndigheter ønsker mer kontroll over hva russiske internettbrukere får tilgang til av informasjon på internett.

Blokkeringen skjer hos den enkelte internettleverandør i Russland. 

Les mer: – Alle persondata må lagres i Russland

Kommentarer (7)

Kommentarer (7)
Til toppen