IT-POLITIKK

USA langer ut mot Kina etter forbud mot amerikansk databrikkeselskap

Kinesiske myndigheters forbud mot bruk av produkter fra den amerikanske databrikkeprodusenten Micron, er ikke basert på fakta, lyder det fra USA. 

Kina begrenser bruken av produkter fra det amerikanske selskapet Micron. Det får USA til å reagere.
Kina begrenser bruken av produkter fra det amerikanske selskapet Micron. Det får USA til å reagere. Arkivfoto: Steve Helber/AP/NTB
24. mai 2023 - 07:42

Det var på tampen av forrige uke at Kina kunngjorde at produkter fra Micron, USAs største produsent av minnebrikker, ikke kan brukes i viktige infrastrukturprosjekter.

Årsaken er at Microns produkter har alvorlige sikkerhetsrisikoer, som igjen påvirker Kinas nasjonale sikkerhet, ifølge Kinas datasikkerhetstilsyn.

Grepet har høstet kraftig kritikk fra USA, som mener Kinas handlinger ikke baserer seg på fakta.

– Disse handlingene er i strid med Kinas påstander om at de har åpne markeder og er forpliktet til åpenhet i reguleringsmekanismene, sier pressesekretær i Det hvite hus, Karine Jean-Pierre.

I fjor innførte USA omfattende restriksjoner på Kinas tilgang til enkelte typer databrikker, med henvisning til nasjonale sikkerhetshensyn.

Nederlandske ASML omtales som en verdensledende leverandør utstyr til nanolitografi, som blant annet brukes i produksjon av avanserte mikrobrikker. Bildet er fra en rentrom ved selskapets anlegg i Veldhoven i Nederland.
Les også

Nederlandske ASML får ikke sende databrikkemaskiner til Kina

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.