USA opprettholder forbud mot nettgambling

Det hjelper ikke at WTO mener forbudet er ulovlig.

Washington (NTB-Reuters-AP): USA kommer til å opprettholde sitt forbud mot gamblingtjenester på internett, selv om Verdens handelsorganisasjon (WTO) har slått fast at det er ulovlig.

WTO slo i april 2005 fast at det amerikanske forbudet mot nettgambling var i strid med regelverket, og konstaterte i mars i år at USA ikke hadde etterkommet pålegget om å oppheve forbudet.

Det kommer heller ikke til å skje, opplyste talsmenn for Bush-administrasjonen fredag.

Den amerikanske Kongressen har tvert imot vedtatt å skjerpe forbudet, ved å gjøre det ulovlig for banker og kredittkortselskap å utbetale penger til selskap som driver med nettgambling.

President George W. Bush har undertegnet denne loven, som også forbyr utbetalinger til nettselskap i utlandet.

Formannen i finanskomiteen i Representantenes hus, demokraten Barney Frank, har rett nok utarbeidet et lovforslag som innebærer oppheving av forbudet mot nettgambling, men har innsett at dette ikke vil få flertall i Kongressen.

USA risikerer nå erstatningskrav fra andre WTO-land, noe den lille karibiske øystaten Antigua og Barbuda alt har varslet.

– Vi vurderer nå hvilke muligheter vi har, og vil ved hjelp av WTOs institusjoner kreve full kompensasjon for våre innbyggere, sier landets finansminister Errol Cort.

Til toppen