USB-pinne gjør om PC-en til en Mac

Et lite stykke maskinvare skal gjøre det mulig å kjøre Mac OS X umodifisert på mange PC-er.

USB-pinne gjør om PC-en til en Mac

Et lite stykke maskinvare skal gjøre det mulig å kjøre Mac OS X umodifisert på mange PC-er.

Apple er restriktive og tillater bare at selskapets operativsystem, Mac OS, kan kjøres på selskapets egen maskinvare. Men etter at Apple gikk over til Intel-baserte prosessorer, har det vært stor interesse blant mange PC-brukere å få muligheten til å kjøre Mac OS X på vanlige PC-er.

Dette har ført til hacking både av Mac OS X og PC-maskinvaren, men dette har stort sett ført til enten søksmål fra Apple mot leverandørene, stadige behov for å nye hacks på grunn av nye Mac OS X-oppdateringer eller rett og slett valget om ikke å oppdatere programvaren i det hele tatt.

    Les også:

Nå har det kommet en løsning som i alle fall foreløpig ser ut til å fungere godt. Riktignok krever den at PC-en er basert på et forholdsvis begrenset utvalg av komponenter. For eksempel støttes ikke AMD-prosessorer eller hovedkort fra andre leverandører enn Gigabytes. Ingen bærbare PC-er støttes.

EFi-X, som løsningen kalles, fungerer ved at den opptrer som et EFI firmwaregrensesnitt, tilsvarende det som finnes i Intel-basert Mac-er. Løsningen består av en USB-enhet som må monteres direkte til et USB-grensesnitt på PC-ens hovedkort.

USB-enheten EFiX.
USB-enheten EFiX.

Når PC-en deretter startes opp, kan man i BIOS-en velge EFiX som oppstartsenhet. Etter en omstart kan man velge hvilken lagringsenhet som skal benyttes og deretter kjøre installasjons-DVD-en til Leopard-utgaven av Mac OS X.

En test utført av nettstedet Gizmodo tyder på at løsningen fungerer svært godt.

Nøyaktig hvem som står bak løsningen, er noe uklart. Det går fram at det er snakk om et tysk produkt, men på nettstedet er det kun oppgitt Skype-adresser. Uansett selges ikke EFiX direkte fra nettstedet. I USA er EFI-X America ansvarlig for salget, mens Müller & Müller Services i Sveits tar seg av de europeiske markedet. Sistnevnte selger også direkte til sluttkunder i de fleste land.

Til toppen