JUSS OG SAMFUNN

Utestengt Max Hermansen anmelder Facebook Norge

– Jeg krever at de blir straffet.

KASTET UT: Talsmann for den islamkritiske gruppen Pegida i Norge, Max Hermansen anmelder Facebook for brudd på ytringsfrihet etter han ble utestengt. Bildet er tatt fra en protestmarsj ved Rådhuset i Oslo i januar.
KASTET UT: Talsmann for den islamkritiske gruppen Pegida i Norge, Max Hermansen anmelder Facebook for brudd på ytringsfrihet etter han ble utestengt. Bildet er tatt fra en protestmarsj ved Rådhuset i Oslo i januar. Bilde: Fredrik Varfjell, NTB scanpix
NTB
1. des. 2015 - 12:35

Oslo (NTB): Pegida-talsmann Max Hermansen mener Facebook bryter Grunnlovens paragraf 100 om ytringsfrihet fordi han er utestengt. Nå anmelder han nettgiganten.

Det skjer etter at Facebook ifølge Hermansen 27. november blokkerte ham i 30 dager, noe som gjør at han ikke kan legge ut kommentarer, lenker og lignende.

– Jeg krever at Facebook Norge blir straffet for krenkelse av min ytringsfrihet, og at de blir pålagt å gjøre om sine egne retningslinjer for blokkering til å være innenfor Grunnlovens §100 om ytringsfrihet, skriver Max Hermansen i anmeldelsen.

Han mener utsagnet som førte til utestengelse, verken er rasistisk, et personangrep eller på annen måte strider mot norsk lov. Anmeldelsen leveres ved Majorstua politistasjon i Oslo tirsdag ettermiddag.

NTB har bedt om en kommentar fra Facebook, men så langt ikke fått svar. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.