Utfordrer Google med bedre Bing Maps

Microsoft satser hundre prosent på Silverlight.

Utfordrer Google med bedre Bing Maps
Microsoft Bing Maps Beta med Photosynth-applikasjonen aktivert. Bilde:

Microsoft har sluppet en betaversjon av selskapet karttjeneste, Bing Maps, som ifølge selskapet skal være den største oppdateringen til tjenesten på flere år.

Microsoft tar egentlig nå bruk et sett med teknologier og løsninger som selskapet for lengst har vist fram, men som først nå har begynt å nærme seg det Microsoft kaller produksjonskvalitet. Dette inkluderer ikke minst Photosynth, en løsning som gjør det mulig å sy sammen fotografier slik at de til sammen kan gjøres om til en slags tredimensjonal modell.

Den nye Bing Maps er fullstendig basert på Microsofts Silverlight-teknologi, noe som gjør at færre nettlesere kan benyttes enn med dagens løsning. Dette er gjort for å kunne tilby funksjonalitet selskapet overfor Cnet News hevder at ikke er mulig med Ajax-baserte webapplikasjoner.

Det er spesielt zoomingen og overganger fra kart til flyfoto til gatebilder som nå fungerer betydelig jevnere enn det for eksempel Google Maps tilbyr. Når man derimot først har kommet ned på gatenivået, virker opplevelsen temmelig lik i de to tjenestene, selv om det er visse detaljforskjeller. Samtidig varierer opplevelsen veldig fra sted til sted. Microsoft fokuserer definitivt på amerikanske storbyer, mens man for eksempel i Oslo bare «ser grøt» på enkelte av de mellomliggende zoom-nivåene.

Bing Maps har fortsatt et detaljnivå som kalles Bird's Eye, som er skråbilder av områder fra fire ulike retninger. Google tilbyr noe lignende bare i enkelte sammenhenger, for eksempel i forbindelse med Google Building Maker.

Microsoft bruker også disse bildene, sammen med stereoskopiske data, for å vise 3D-modeller av bygninger i det som kalles Urban View.

Nevnte Photosynth er nå helt integrert med Bing Maps Beta, slik at blant annet brukerskapte bildesamlinger som har blitt geotagget, nå vil vises på riktig sted i kartet. Man må riktignok først starte Photosynth-applikasjonen, som er én av flere tilleggsfunksjoner som nå tilbys i Bing Maps Beta.

Microsofts Bing Maps Beta. Bildet er fra Seattle, rett i nærheten av Space Needle. Her er «What's nearby»-applikasjonen aktivert.
Microsofts Bing Maps Beta. Bildet er fra Seattle, rett i nærheten av Space Needle. Her er «What's nearby»-applikasjonen aktivert.

Disse tilleggfunsjonene tilbys gjennom det som kalles Application Gallery, hvor det også finnes applikasjoner som tilbyr ulike informasjonslag som kombineres med kartene. Disse kan blant annet vise trafikkinformasjon, oversikt over virksomheter eller skulpturene som finnes langs en gitt vei. I galleriet finnes også en applikasjon som er integrert med Twitters nye geoposisjons-funksjonalitet.

Mer om nyhetene i Bing Maps Beta finnes i dette blogginnlegget.

    Les også: