Utrolig vekst for Oracle

Oracle, verdens nest største programvareselskap gjør det stadig bedre med sine databaser og Internett-verktøy. I går la toppsjef Larry Ellison fram nye knalltall.

Oracle, verdens nest største programvareselskap gjør det stadig bedre med sine databaser og Internett-verktøy. I går la toppsjef Larry Ellison fram nye knalltall.

Etter flere år med store svingninger ser det ut som Oracle virkelig har funnet ut hvordan ting skal gjøres. Onde tunger skal ha det til at gründer og toppsjef Larry Ellison nå faktisk arbeider i stedet for å seile og lære seg japansk

Selv sier Oracle at de gode tallene skyldes Internett-eksplosjonen og at selskapet har slanket sine egne kostnader ved bruk av sine egne verktøy for elektronisk administrasjon. "Vi spiser vår egen hundemat og det smaker topp", sa Ellison forrige gang ha la frem tall.

Uansett forklaringen omsatte Oracle for 29 milliarder kroner, et løft på 15 prosent fra samme kvartal i fjor. Oracle satt igjen med hele 42,3 milliarder kroner etter å ha solgt deler av deres japanske datterselskap. Det egentlige resultatet er åtte milliarder kroner, mot 4,5 milliarder kroner.

Det eneste skåret i gleden er at salget av Oracles kjerneprodukt, deres database, bare løftet seg 12 prosent fra samme kvartal i 1999. I 1998 og 1997 kunne Oracle skryte av tilsvarende veksttall på 32 og 17 prosent, påpeker analytikere.

Salget av økonomisystemer steg hele 60 prosent, et ganske oppsiktsvekkende resultat i et marked der de fleste leverandører av SAP sliter tungt.

- Vi har vært nest størst på salget av forretningsprogramvare, men nå har vi gått forbi SAP. De internasjonale tallene avspeiler utviklingen i Norge. Vi er svært fornøyd med en så sterk vekst i et marked som har vært tregt etter tusenårskiftet, sier Stein Surlien, Oracle-sjef i Norge.

Til toppen