HELSE-IT

Utsettelsen av Helseplattformen i Helse Midt-Norge kan koste minst 350 millioner

Utsettelsen av journalsystemet Helseplattformen med opptil ett år for sykehus i Helse Midt-Norge vil koste flere hundre millioner kroner.

Innføringen av Helseplattformen blir utsatt med mellom 9 og 12 måneder i Møre og Romsdal og Nord-Trøndelag. Bildet er av St. Olavs hospital i Trondheim.
Innføringen av Helseplattformen blir utsatt med mellom 9 og 12 måneder i Møre og Romsdal og Nord-Trøndelag. Bildet er av St. Olavs hospital i Trondheim. Foto: Annika Byrde/NTB
21. jan. 2023 - 08:19

Det ble torsdag besluttet av styringsgruppa i Helse Midt-Norge at innføringen av journalsystemet skal utsettes med ett år for sykehus i Møre og Romsdal og ni måneder i Nord-Trøndelag.

Ledelsen i Helse Midt-Norge foreslår en tilsvarende utsettelse overfor styret i Helse Midt-Norge, som skal ha møte 26. januar. I saksframlegget heter det blant annet at utsettelsen kan utløse inntil 350 millioner kroner, skriver Adresseavisen.

I forslaget slås det også fast at det er stor usikkerhet knyttet til kostnadsestimatet som er beregnet.

Helse Midt-Norge skriver i en pressemelding at det er for tidlig å sette to streker under sluttsummen, og at det i tillegg kommer økte kostnader knyttet til videreføring av de lokale innføringsprosjektene i helseforetakene og utvidet bruk av systemer som skal fases ut.

I tillegg kommer tilleggskostnader St. Olavs hospital har hatt med innføringen siden november i fjor. Sykehuset har anslått at disse kostnadene utgjør 200 millioner kroner bare i fjorårets to siste måneder.

(©NTB)

Statens helsetilsyn og Statsforvalteren i Trøndelag åpner tilsyn mot St. Olavs hospital.
Les også

Statens helsetilsyn åpner tilsyn mot St. Olavs etter Helseplattformen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.