BEDRIFTSTEKNOLOGI

Utskrifter kan belaste nettverket mest

HP tror nettverks-forståelse blir viktig i kampen om print- og kopimarkedet.

Ifølge Gartner har 70 prosent av større virksomheter ikke kontroll på sine utskriftsmiljøer. De fleste bedriftsledere er ikke klar over hva utskrifter kan ta av kapasitet på nettverket, og HP tror derfor outsourcing av utskrifter og kopi vil vokse framover.

Utskriftsleverandøren puster nå Xerox og Canon i nakken, og får en stadig mer dominerende posisjon i det norske skrivermarkedet.

De siste tallene viser at HP nå har 46 prosent av det totale markedet. På laserskrivere er selskapet enda mer dominerende. Der har de hele 65 prosent.

I februar fikk HP kontrakten med Aker Kværner som valgte å sette ut løsninger for utskrift og kopi til å gjelde i 36 land og 133 ulike lokasjoner. For Norges del som representerer om lag halvpraten av kontraktsverdien på 120 millioner kroner, skjedde utrullingen i april.

- Vi tror dette er et område som vil vokse kraftig framover. Svært mange er ikke klar over hva en utskriftspark kan påføre et internt nettverk, sier direktør for Image and Printing Group i HP Norge, Geir Erik Lian til digi.no.

I ekstreme tilfeller har målinger fra HP vist at utskrifter kan belaste nettverket opptil 90 prosent. Bevissthet må bli større rundt størrelse på de filer som genereres i dokumentvedlegg, mener HP.

Selv om moderne og oppgraderte nettverksløsninger i dag som regel er godt rustet til å tåle belastningen rundt utskriftsjobber og skannede dokumenter fra multifunksjonsmaskiner, er det fortsatt svært utbredt med sentraliserte løsninger hvor tynne eller tykke klienter må skrive ut via mer begrensede nettverksforbindelser.

Dette kan være ved større firmaer med trafikk mellom bygninger og mindre avdelingskontorer rundt om i landet. Eller i de fleste kommuner med mange små utekontorer hvor oppkobling og utskrift kan foregå via terminalserver/Citrix eller sentrale servere.

- For disse kundene kan det være mye å spare på optimaliserte utskriftsløsninger og skanning til e-post eller mapper, ettersom slik «ukontrollert» nettverkstrafikk i perioder kan ta beslag av størstedelen av den tilgjengelige kapasiteten opp mot hovedkontoret, sier Lian.

Lian mener krigen framover vil stå mellom de tradisjonelle kopileverandørene og utskriftsleverandører som HP. Han tror IT-direktører heller vil foretrekke å sette ut oppdraget til en leverandør med forståelse for nettverk.

HP går inn og analyserer utstyr og skjulte kostnader og hjelper bedriften til å få kontroll over maskinparken. I snitt sparer bedrifter 30 prosent på å få kontroll over utskriftsparken, hevder HP.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.