Utvider tv-opplevelsen med Google Now

«Forstår» hva du ser på.

Utvider tv-opplevelsen med Google Now
Google Now TV Cards skal kunne fange opp hva du ser på tv-en og gi deg informasjon om dette. I alle fall dersom de tekniske og geografiske forutsetningen er tilfredsstilt. Bilde: Harald Brombach

Google kom denne uken med en oppdatering til Google Search for Android-appen, hvor Google Now er blant funksjonene. Nyhetene denne gang er nok mest aktuelle for brukere i USA, men man kan alltids håpe at de etter hvert også blir tilgjengelige i Norge.

Google Now-funksjonen viser som kjent brukeren kort med informasjon som tjenesten tror at brukeren kan ha behov for der og da, for eksempel værmeldingen på stedet man er eller filmene som vises på den nærmeste kinoen.

I den nyeste versjonen er det introdusert to nye typer informasjonskort. Den ene typen vil minne brukeren på tilbud man har tatt vare på i Google Offers dersom man er i nærheten av en butikk hvor tilbudet gjelder.

Den andre typen, TV Cards, skal kunne vise brukeren informasjon om tv-programmet vedkommende ser på akkurat nå. Det er riktignok visse forutsetninger for at dette skal kunen fungere.

For det første så er TV Cards bare tilgjengelig i USA, i alle fall foreløpig. Dessuten så fungerer det bare med tv-sendinger, ikke video-on-demand eller tilsvarende. For det tredje må tv-en være tilkoblet samme lokalnettet som Android-enheten man bruker.

Informasjon som den vist til høyre kan vises dersom man klikker på «Listen for a TV show»-knappen i Google Now. Men foreløpig kun for Android og enn så lenge bare i USA.
Informasjon som den vist til høyre kan vises dersom man klikker på «Listen for a TV show»-knappen i Google Now. Men foreløpig kun for Android og enn så lenge bare i USA. Bilde: Google

I kunngjøringen fra Google forteller det ikke nøyaktig hvordan dette gjøres, men knappen på kortet som heter «Listen for a TV show» antyder at jo at appen blant annet bruker lyden fra tv-en til å gjenkjenne tv-programmet.

Klikker man på knappen, skal man bli vist informasjon om for eksempel menneskene som nevnes i tv-programmet eller en oversikt over hvor man kan ha sett den samme skuespilleren tidligere.

Det er ikke oppgitt at det kreves noen spesiell tv-modell. I illustrasjonsbildene fra Google er det blitt brukt en Samsung-tv.

Forøvrig støtter Google Now nå også talekommandoer for å spille musikk fra Play Store – noe som heller ikke er tilgjengelig i Norge.