Utvider Windows 10-testen

Mobilversjonen vil støtte mange flere enheter.

Utvider Windows 10-testen
Lumia 1020 er blant telefonene som snart vil kunne kjøre Windows 10. Bilde: Microsoft

Brukere som ønsket å teste mobilversjonen av Windows 10 har hittil vært begrenset til noen veldig få Lumia-modeller. Verken de mest solgte eller de mest avanserte flaggskip-telefonene var tatt med i den første testrunden i februar. Microsofts forklaring var at det var såpass tidlig i testprosessen at de rett og slett var nødt til å begrense antallet støttede telefoner.

Les også: Nysgjerrig på Windows 10 for mobil?

Nå vil nedslagsfeltet utvides betydelig. Utfordringene med partisjonskrav for telefoner er nå løst, og neste testrunde vil omfatte mange flere Lumia-modeller. Microsoft har lagt ut en liste, og de aller fleste Lumia-telefonene er der, dessverre med unntak av veldig solide Lumia 930.

Ny testversjon rundt hjørnet

Testversjonen av Windows 10 for mobil som ble sluppet i februar var ikke verdens mest omfattende, og manglet mange funksjoner. Microsoft sier ikke når en ny versjon, med støtte for nye telefoner, vil rulles ut, men det vil forhåpentligvis ikke ta for lang tid. 

For de som er interessert i å teste Windows 10 for fullverdige pcer, er den nyeste testversjonen, 10041, nå også tilgjengelig i en mer stabil utgave. Den ble først rullet ut for brukere som ønsker nye versjoner så fort som mulig, med fare for feil, men er nå også ute for de som ønsker færre oppdateringer med mer stabilitet.

Les også: Ny Windows 10-versjon klar for test.

Alt dette skal bidra til flere tilbakemeldinger til utviklerne, slik at Windows 10 skal fremstå som best mulig når det lanseres til sommeren.