RESULTATERFINANS

Utvidet digital-TV kontrakt

En utvidet digital-TV kontrakt for Tandberg Television i USA viser at markedet for digital kringkasting stadig henter større fart.

Jørgen Christiansen
3. sep. 1998 - 13:12

Tandberg Television leverer utstyr for behandling av digitale TV-signaler, til kringkastingsselskap samt kabel-TV og satellitt-TV operatører. Så langt har markedet for selskapets produkter og tjenester vist en forsiktig vekst.

Flere av de store aktørene har vært avventende til å foreta større investeringer, selv om kostnadsfordelene skal være store i digital kringkasting. De selskapene som har startet utbyggingen av digital-TV enten for kabelnett, eller satellitt-antenner, har stort sett vært moderate i sin satsing.

Derfor har også selskap som Tandberg Television stort sett fulgt sine produkter helt frem til kunden, og utstyrssalget har vært relativt konsulentintensivt Dermed blir det heller ikke skikkelig fart i omsetningen.

Enkelte markedsaktører har også påpekt at selskapet er for lite til å komme med på de virkelig store og spennende kontrakter, og at veksten i markedet dermed kan "ta av" uten at Tandberg Television drar nytte av den.

Nå er det enkelte kontrakter som viser at markedet så smått begynner å løsne. Vi vet fra før at svenske Telia - en stor kunde av Tandberg Television - stadig kjøper mer utstyr etter som de bygger ut sin infrastruktur. Mandag denne uken ble det klart at en av de amerikanske kundene også begynner å ta unna større volumer med utstyr fra Tandberg Televison.

Selskapet EchoStar, som blant annet driver DISH Network, har tidligere kjøpt noen dekodere fra Tandberg Television til bruk i sitt Uplink senter i Cheyenne (Wyoming).

- Echostar er en viktig kunde for Tandberg når vi nå starter våre markedsføringstiltak i Nord Amerika. Selskapet var det første DBS (Direct Broadcast Sattellite) selskapet som tok i bruk MPEG-2/DVB i satellitt-tv markedet, forteller Bob Natwick i Tandberg Television Inc.

Natwick leder Tandberg Television Inc. som er et salgs og markedsføringsselskap i USA, og et heleid datterselskap av Tandberg Television ASA.

Echostar har kjøpt et større antall dekodere av Tandberg Television i forbindelse med at de utvider sine tjenester til fem nye byer i USA. Selskapet tilbyr lokale, og nasjonale digitale tv-sendinger i totalt 12 byer i USA.

Natwick kan ikke si noe om kontraktens størrelse, men forteller at Echostar har kommet såpass langt i utbyggingen av sitt senderutstyr at Tandberg Television ikke gjør stort annet enn å sende dem dekodere når de ønsker å utvide kapasiteten.

Dermed er nok en kunde av Tandberg Television kommet såpass langt at omsetningen av utstyr glir videre uten direkte oppfølging av selskapets konsulenter. En slik utvikling er nødvendig for at veksten i omsetningen til selskapet skal øke mer enn antall ansatte i selskapet.

Kontrakten er slik sett et tegn på at markedet begynner å løsne.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.