- Vær så snill knekk CD-en!

Dette er Jo Liens oppfordring til de som mottok den virusbefengte CD-en på Software '99 i forrige uke. Selskapet prøver nå å kontakte alle som har mottatt CD.

Dette er Jo Liens oppfordring til de som mottok den virusbefengte CD-en på Software '99 i forrige uke. Selskapet prøver nå å kontakte alle som har mottatt CD.

Jo Lien, markeds- og salgssjef i Vett & Viten AS, vil aller først gjerne få understreke at den aktuelle CD-en ikke er produsert for Microsoft Press.

- Vett & Viten er distributør for Microsoft Press i Norge, denne CD-en er således ment å være et verktøy for oppdatering og bestilling for forhandlere og deres kunder, samt kursholdere og andre med behov for å oppdatere sin dokumentasjon. Katalogen skal også inneholde flere andre forlag, sier Lien til digi.no.

Han forteller videre at Vett & Viten nå samarbeider med Norman Data Defense for snarest mulig å komme med en løsning for de som har vært så uheldige å få en infisert utgave av katalogen. Lien oppfordrer alle til å kaste eller knekke CD-ene. Han hevder imidlertid at det ikke er nødvendig å avinstallere programvaren hvis man har skannet maskinen med et antivirusverktøy.

CD-katalogen er ifølge Lien produsert av Data & Kontor Norge AS. Denne bedriften er også ansvarlige for programvaren.

Raymond Granskogli, daglig leder for Data & Kontor Norge, forteller til digi.no at infiseringen av CD-en skyldes svært uheldige omstendigheter. Innholdet på CD-en er blitt skannet både før og etter pakkingen av filene. Men såvidt digi.no forstår har pakkingen foregått på en annen maskin enn skanningen. Infiseringen av UNINST.EXE-filen skal derfor ha skjedd på maskinen hvor filene ble pakket. Antivirusverktøyene Data & Kontor Norge har brukt har ikke greid å finne viruset blant de pakkede filene. Dermed har viruset fulgt med på master-CD-en og dermed også alle kopiene.

Viruset skal likevel lett kunne oppdages av de fleste oppdaterte antivirusverktøy på markedet når filene er pakket ut. Dette krever imidlertid at hele harddisken i maskinen skannes.

Brukere som har installert CD-en og som ikke har et oppdatert antivirusprogram, kan fritt laste ned F-Secure AV. Peker til dette antivirusprogrammet finnes nå på forsiden av nettstedet til Vett og Viten. Brukerne kan også bestille en ny og virusfri katalog-CD fra Data & Kontor Norge. Kontaktinformasjon finner du i spalten til høyre.

Til toppen