Valgte tale over IP med tjenestegaranti

Statoil har utvidet sin Equant-avtale med en ordning for blant annet tale over IP med tjenestegaranti.

Statoil har utvidet sin Equant-avtale med en ordning for blant annet tale over IP med tjenestegaranti.

Statoils 22 internasjonale kontorer i Europa, USA, Midt-Østen, Afrika, Sør-Amerika og Asia skal knyttes sammen i en IP-VPN-løsning (virtuelt privat nettverk over internettprotokoll) levert av Equant. Statoil har vært Frame Relay-kunde hos Equant i fire år, og forbedrer dette nettverket med nye tjenester for sikkerhet, fleksibilitet og tjenestekvalitet.

Sentralt i den utvidede avtalen er at Equant også skal formidle bedriftsintern IP-telefoni for Statoil. 13 av kontorene får løsninger for tale over IP.

– Hele nettverket som vi leverer til Statoil tilbyr MPLS, slik at vi kan tilby å kjøre kritiske og mindre kritiske data i hver sin serviceklasse, forklarer Lars Sørbo, salgssjef i Equant Norge, til digi.no. – Det innebærer at vi kan garantere tjenestenivået fra ende til ende.

MPLS (MultiProtocol Label Switching) er en IETF-standard for at pakker i et IP-nettverk også skal inneholde rutinginformasjon. Det brukes for å sende alle pakker i samme flom over samme sti gjennom stamnettet. Det er en ubredt løsning for å sikre tjenestekvalitet for video og tale i sanntid, og for å implementere avtaler med garantert tjenestenivå – SLA eller «service level agreements».

– For tale og video bruker vi MPLS til å opprette en «realtime class» over de to nivåene for dataformidling. For Statoil er dette første gang de kjører IP-telefoni over lukket nettverk med tjenestekvalitet fra ende til ende.

Avtalen gir Statoil dedikert lokal aksess til Equants nettverk fra alle lokasjoner.

– Alle kan snakke med alle over IP, og er fullt ut beskyttet fra annen trafikk i Equant-nettet, understreker Sørbo.

Ifølge Statoil forventer de at avtalen skal gi dem bedre kostnadsutnyttselse, billiger telefontrafikk og mer effektiv administrasjon av taletrafikk.

    Les også:

Til toppen