Vant enorm nettskyavtale

Microsoft får 7,5 millioner nye brukere.

Vant enorm nettskyavtale

Indiske myndigheter og Microsoft har blitt enige om en svært omfattende avtale, som gir nettskyløsningen Live@Edu til minst 10.000 tekniske høgskoler og utdanningsinstitusjoner.

Plattformen som omfatter e-post, Microsoft Office webapplikasjoner, lynmeldingstjeneste og lagring i nettskyen skal de neste tre månedene rulles ut til over syv millioner studenter, samt 500.000 lærere og skoleansatte i det folkerike landet.

Avtalen som ble underskrevet med utdanningsorganet All India Council for Technical Education (AICTE) dekker i alt 7,5 millioner brukere.

Dette er tidenes tidenes nettskyavtale for Microsoft, påpeker programvaregiganten i en pressemelding før helgen.

Planen innebærer videre at AICTE skal over på Office 365 for education senere i år når den oppgraderte pakken blir tilgjengelig. Dette vil gi de indiske utdanningsinstitusjonene tilgang til Exchange, Sharepoint, Lynx og Office professional i nettskyversjoner.

Gratisbrukere

Tjenestene det er snakk om tilbys kostnadsfritt til utdanningssektoren. Men selv om det ikke blir snakk om noen direkte inntekter, blir den massive avtalen likevel betraktet som en seier for Microsoft i konkurransen med andre nettskyleverandører.

Microsoft påpeker i en pressemelding at AICTE vurderte nettskyplattformene til både Google og IBM, men at disse ikke nådde opp.

I november i fjor kunngjorde Microsoft at de rundet 22 millioner brukere av Live@Edu, som den gangen representerte en dobling fra året før. Selskapet hevdet da at de leverte verdens mest brukte nettskyplattform for utdanningssektoren. Google oppgir på sin side at minst 14 millioner benytter deres alternativ, Google Apps for education, som også tilbys uten kostnad.

    Les også: