Vant stor oljeavtale

Får IT-oppdrag til en verdi av 140 millioner kroner.

Vant stor oljeavtale
IT-arkitekt Bengt Johansen i stavangerbaserte Cegal kan se frem til å få en ny kunde. Selskapet vant en storkontrakt med oljeselskapet GDF Suez sammen med Bouvet. Bilde: Cegal

IT-selskapet Cegal, som leverer drifts- og konsulenttjenester, har sammen med børsnoterte Bouvet vunnet en kontrakt med oljeselskapet GDF Suez E&P Norge. Avtalen gjelder IT-drift og applikasjonsforvaltning med en varighet på fire år med ytterligere tre års opsjoner.

Kontrakten har en beregnet initial verdi på 140 millioner kroner.

Etter det digi.no kjenner til ble kontrakten vunnet i konkurranse med de fleste store aktørene i dette markedet.

Cegal er kontraktspartner og har ansvaret for IT drift, mens Bouvet skal fortsette å utvide sin leveranse av serviceledelse, support og applikasjonsforvaltningstjenester, melder selskapene i en pressemelding torsdag.

Stavanger-baserte Cegal hadde før avtalen 75 prosent av inntektene fra olje- og gassektoren, men viseadministrerende direktør Frank Garneng sier til digi.no at kontrakten de nå har fått vil gjøre at rundt 90 prosent av inntektene kommer fra det som er Norges klart viktigste næring.

– Oljesektoren setter veldig høye krav til kvalitet, både ytelse og stabilitet. De bruker mye grafikktunge applikasjoner som er kritiske, sier Garneng som forteller at Cegal har ambisjoner om å vokse videre i denne sektoren.

GDF Suez E&P Norge ble etablert i 2001 og er heleid av den internasjonale energigiganten med samme navn. Selskapet eier andeler i flere olje- og gassfelt, blant annet Snøhvit samt at de har fått operatøransvaret for Gjøa-feltet.

    Les også: