BEDRIFTSTEKNOLOGI

Var det noen som LO?

"To år forsinket og tre ganger dyrere enn forutsatt", skriver Aftenposten i dag om LOs store IT-satsing. Systemet, som har det klingende navnet Fane 2, er utviklet av LO-IT, et eget aksjeselskap.

Gunnar Krogh-Tonning
22. jan. 2001 - 14:33

Ikke for å hovere, men det er underlig at "gutta på gølvet" som vet å fremheve at det er viktig å kunne faget sitt, ikke har skjønt at selvgjort sjelden er velgjort. Mens andre bedrifter og organisasjoner forlengst har innsett at konsentrasjon om kjernevirksomheten er den rette veien å gå, prøver LO å "mekke" sitt nye IT-system selv.

At LO-IT i tillegg har en økonomisk status som nesten havner nederst på ratingskalaen, i kategori "kritisk", gir Yngve & Co. god grunn til å gråte en skvett to måneder før IT-systemet skal på luften. Mens andre kanskje smiler i skjegget...

Som headhunter kan jeg ikke unngå å tenke på parallellen til firmaer som møter meg med uttalelsen "vi ansetter våre folk selv, det har vi alltid gjort". Vaner er vonde å vende.

For enten det gjelder IT eller ansettelser av ledere: Spesialistsamfunnet er kommet for å bli. De som ikke innser det, blir sjelden best i klassen. Hva LOs IT-system Fane 2 ellers angår, kan man jo bare bytte litt om på bokstavene hvis det går helt ille når det trykkes på knappen i mars.

Hvem vet? Kanskje heter systemet alllerede "Faen 2" blant gutta på grunnplanet?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.