TELEKOM

- Våre tap er underordnet

Flommen rev vekk Telenors mobilnett.

Ødeleggelsene etter flomkatastrofen i Pakistan er enorme.
Ødeleggelsene etter flomkatastrofen i Pakistan er enorme. Bilde: Giro555 Creative Commons
1. sep. 2010 - 15:41

Pakistan ble i sommer rammet av landets verste naturkatastrofe i nyere tid. Det anslås at flommen etter monsunregnet har tatt livet av minst 2.000 personer. Mange millioner mennesker er drevet på flukt.

Hele landsbyer er vasket vekk og så mye som en femtedel av landet står under vann, ifølge FN. NTB legger til at vannmassene har påført skader for flere titalls milliarder kroner.

Telenor er nest største teleoperatør og hadde ved utgangen av forrige kvartal 23,7 millioner mobilkunder i Pakistan. Den norske telegiganten ble hardt rammet av katastrofen.

Av selskapets om lag 6.500 sendetårn ble over 500 master ødelagt som følge av flommen. Det forteller informasjonssjef Glenn Mandelid til digi.no på telefon fra Bangladesh.

- 80 prosent av feilene er nå utbedret slik at det i dag er rundt 100 sendere som fortsatt ikke er i drift, sier informasjonssjefen for Telenor i Asia .

Store deler er altså bygget opp igjen, men fortsatt gjenstår mye. Hovedårsaken er at senderne befinner seg i områder der flommen har ført til skader på veinett og infrastruktur, slik at det er vanskelig å komme frem til senderne.

Andre faktorer er mangel på drivstoff til aggregat, mangel på elektrisitet og noe skader på fiberinfrastruktur.

Ukjent tap

Telenor er forsikret mot ødeleggelsene, forsikrer Mandelid. Selskapet ønsker ikke å anslå tapene de er påført.

- Når det gjelder hvordan flommen påvirker Telenors resultat er dette underordnet nå. Pakistan er et av våre hjemmemarkeder og vårt fokus er nå på å bidra med det vi kan i hjelpearbeidet.

Nødhjelp

- Telenor Pakistan var tidlig ute med å gi 1,2 millioner dollar til hjelpearbeidet. I tillegg har de ansatte startet innsamling. Selskapet skal ytterligere matche og firedoble alt de ansatte samler inn av midler, sier informasjonssjefen.

Konsernet har i tillegg satt igang flere hjelpeprosjekter, både fra Norge og internasjonalt. De har også innledet et samarbeid med hjelpeorganisasjonen Røde Halvmåne.

Telenor har også tidligere blitt rammet av naturkatastrofer. Blant annet jordskjelvet i Pakistan og tsunamien i Thailand.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.