Varsler kraftig fall

AMD sliter i motbakke.

Varsler kraftig fall
AMD skriver av lagerbeholdningen med 100 millioner dollar, grunnet labre utsikter. Bilde:

I forkant av kvartalstallene som legges fram 18. oktober, advarer AMD at omsetningen vil ligge godt under nivået de forespeilte i juli. Det samme gjelder for bruttomarginen.

Etter prognosen i juli skulle omsetningen i tredje kvartal ligge rundt 1 prosent lavere enn i andre kvartal. Nå heter det at omsetningen vil falle sekvensielt med 10 prosent.

Sviktende salg tvinger AMD til å skrive av lagerbeholdningen med 100 millioner dollar. Det gjør at bruttomarginen i tredje kvartal vil reduseres fra rundt 44 prosent til rundt 31 prosent, heter det videre i selskapets resultatvarsel.

Det sies ingenting om forventningen til selve resultatet. Det presiseres dog at driftsutgiftene vil reduseres sekvensielt med rundt 7 prosent som følge av tettere kostnadskontroll. I andre kvartal ble nettoresultatet pluss 37 millioner dollar av en omsetning på 1,41 milliarder dollar.

Analyseselskapene Gartner og IDC anslår at pc-markedet krympet med litt over 8 prosent i tredje kvartal. Analyseselskapet IHS iSuppli spår at det vil selges færre pc-er i hele 2012 enn i 2011, men utelukker ikke muligheten for en opptur i 2013.

    Les også:

Les mer om: