Varsler massive oppsigelser

Sliter med slappe teleinvesteringer i Europa.

Varsler massive oppsigelser
Bilde: Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Franske Alcatel-Lucent, en av Europas største leverandører av telekom-utstyr, melder at de skal kutte 5.000 stillinger. Årsaken er at selskapet taper penger. Omsetningen falt med syv prosent til 3,5 milliarder euro i årets andre kvartal.

Underskuddet endte på 31 millioner euro, mot et plussresultat på 87 millioner euro samme kvartal i fjor.

De varslede kuttene, som ble presentert torsdag morgen i forbindelse med kvartalsresultatene, tilsvarer 6 prosent av selskapets arbeidsstokk. Håpet til selskapet er at de vil spare inn 750 millioner euro på kuttene. Det melder Bloomberg News.

Spørsmålet er om dette er nok. Selskapet har to store utfordringer. Europeiske telekom-selskaper har kuttet investeringene i nye nett og prisene på utstyr har falt ettersom asiatiske aktører som Huawei ZTE har entret markedet.

Forrige uke varslet Alcatel-Lucent om de begredelige resultatene, noe som førte til at aksjekursen falt 20 prosent på Paris-børsen. Så langt i år har aksjene til selskapet falt med 28 prosent i verdi. Deres europeiske hovedkonkurrent, Ericsson, meldte også om svake tall forrige uke. De har så langt i år opplevd et fall på 14 prosent i år.

    Les også:

Les mer om: