BEDRIFTSTEKNOLOGI

Velg riktig Java-verktøy

Analyseselskapet Gartner Group har vurdert de forskjellige Java-verktøyene og kårer to klare vinnere. i tvil om. Selskapet er i tvil om Microsofts Visual J++ i det hele tatt kan kalles et Java-verktøy.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. sep. 1999 - 15:14

Skal du lage noe i Java, kan du velge og vrake i et stort utvalg utviklingsverktøy - mange leveradører ønsker å markedsføre seg på Java på grunn av all omtalen Java får. Det mektige analyseselskapet Gartner Group har derfor gått igjennom tilbudene og vurdert hvem som har de beste produktene og det beste støtteapparatet. Gartner Group lever av å selge tung IT-rådgivning til verdens største datakunder, og en dom fra selskapet kan ha mye å si for en leverandør.

I den ferske rapporten om markedet for Java-utviklingsverktøy (IDE - Integrated Development Environment) kårer Gartner Group tre leverandører til ledere - Symantec, Inprise (Borland) og IBM. Disse står for mer enn 80 prosent av omsetningen innen dette markedet, som i 1998 var på omtrent 40 millioner dollar. Gartner Group forventer at omsetningen vil øke til 50 millioner dollar i år, men markedet vil fortsatt bli regnet som relativt lite.

Gartner Group feller en lite hyggelig dom over Microsofts tilbud til Java-utviklere. Etter krangelen med Sun, dekker ikke Microsofts Java-verktøy Visual J++ mange av nøkkelegenskapene til Java. Gartner Group mener derfor at Visual J++ ikke er en deltaker i Java IDE-markedet. Omsetningen av Visual J++ er derfor ikke med i omsetningstallene ovenfor.

Gartner Group mener likevel av Visual J++ generelt sett er et godt applikasjonsutviklingsverktøy, men altså ikke for å lage ekte Java-applikasjoner.

De største utfordrerne til de tre ledende selskapene innen Java IDE-markedet, er Oracle og Sybase, mener analyseselskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.