ANALYSER

Velger XP-brukerne Windows 7?

Brukes av stadig flere.

Operativsystem-andeler blant pc-brukere har besøkt nettsteder hvor Net Application registrerer trafikken.
Operativsystem-andeler blant pc-brukere har besøkt nettsteder hvor Net Application registrerer trafikken. Bilde: Net Applications
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. juni 2014 - 15:11

De nyeste tallene fra Net Applications, et selskap som registrerer nettleserbrukere på en rekke nettsteder verden over, viser en klart økende bruksandel for Windows 7 til nå i år. Faktisk er det første gang Windows 7 har passert 50 prosent brukssandel i målingene Net Applications. Microsoft har tidligere i stor grad gått god for tallene fra Net Applications. Det betyr ikke at tallene forteller hele sannheten. Statcounter, for eksempel, mer enn antyder at Windows 7-andelen er fallende.

Windows 7-andelen i tallene til Net Applications vokste med 0,79 prosentpoeng fra april til mai og har økt med 2,60 prosentpoeng siden januar.

Til sammenligning har andelen Windows 8.x-brukere ikke økt med mer enn 0,40 prosentpoeng fra april til mai, og 2,02 prosentpoeng siden januar. Med tanke på at det er Windows 8.x som er det nyeste Windows-operativsystemet, og det systemet som de fleste pc-er leveres trolig med i dag, er det overraskende at Windows 7-bruken øker mest.

Den økte bruken av i alle fall Windows 7 skyldes trolig at mange omsider kvitter seg med Windows XP. Bare fra april til mai falt XP-anden fra 26,29 til 25,27 prosent, omtrent halvparten så mange som bruker Windows 7, og ganske nøyaktig dobbelt så mange som bruker Windows 8.x.

I tallene til Net Applications er det ikke mulig å se nøyaktig hvor stor bruksandelen til andre typer operativsystemer er, bortsett fra OS X 10.9, som stadig øker. Siden alle andre OS X-versjoner, i tillegg til andre operativsystemer, bare er oppgitt som «Other», er det ikke mulig å si hvor mye av veksten til OS X 10.9 som skyldes oppgradering fra eldre versjoner. Men det samlede tallet for disse to kategoriene gått ned hver måned siden desember i fjor, totalt med omtrent ett prosentpoeng.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.