Velutstyrt lommedatamaskin fra Psion

Lommedatamaskiner blir stadig kraftigere og Psion Revo er ikke noe unntak.

Lommedatamaskiner blir stadig kraftigere og Psion Revo er ikke noe unntak.

Psion lanserte nylig lommedatamaskinen Revo. Enheten passer i de fleste jakkelommer med sine 157 x 79 x 18 mm. Vekten er på drøyt 200 gram, litt tyngre enn en vanlig mobiltelefon.

Revo er basert på en ARM 710 prosessor med klokkehastighet på 36 MHz. Enheten har et fastminne (ROM - Read Only Memory) på 8 MB hvor den innebygde programvaren - EPOC-operativsystemet, tekstbehandlingsprogram, avansert kalkulator, verdensur, regneark, kalender, telefonbok og database, i tillegg til programmer for e-post, SMS og surfing på weben.

Skjermen er monokrom og har en oppløsning på 480 x 160 punkter med en punktstørrelse på 0,24 mm. Skjermens bakgrunnsbelysning skal gjøre det å avlese skjermen under alle typer lysforhold.

I motsetning til mange andre lommedatamaskiner, har Revo et QWERTY-basert tastatur med 53 taster. I tillegg er skjermen trykkfølsom slik at brukeren kan navigere, skrive eller tegne med en griffel.

Revo er utstyrt med en infrarød seriellport som gjør at enheten kan kommunisere med andre datamaskiner, mobiltelefoner og modem.

Lommedatamaskinen har innebygd to oppladbare batterier med en varighet på omtrent 14 timer før de må lades opp på nytt.

Psion Revo ventes å komme på markedet i slutten av oktober og vil koste omtrent 300 pund.

Til toppen