- Vent ikke på noe billigsalg i januar

HP Norge-sjef Eivind Roald varsler høyere priser på de fleste av produktene.

HP-Norgesjef Eivind Roald vet ennå ikke om han skal heve prisene på alle produktene.
HP-Norgesjef Eivind Roald vet ennå ikke om han skal heve prisene på alle produktene.

HP Norge-sjef Eivind Roald varsler høyere priser på de fleste av produktene.

HP er verdens største selskap målt etter omsetning, og det skyldes i stor grad at de er størst på PC-er og skrivere. På PC-markedet rapporterer de en vekst på 22 prosent på bærbare, mens salget av stasjonære maskiner går tilbake med to prosent, ifølge kvartalsresulatet.

Tallene ble presentert på en pressekonferanse i forrige uke hos HP Norge. IT-giganten oppgir ikke lokale tall, men Eivind Roald var svært godt fornøyd med at HP Norge omsatte for 4,7 milliarder kroner og med et «solid resultat», langt bedre enn i fjor.

Men på grunn av dollarutviklingen varsler nå Roald høyere priser.

- Vi kommer til å øke prisene på det meste av våre produkter. Kunder som forventer billigsalg i januar, blir i såfall skuffet, sier Roald.

HP Norge begynte å oppjustere sine priser allerede rett etter sommerferien. Prisveksten varierer fra 2,3 prosent og opptil 20 prosent, forteller Roald.

Problemet for PC-leverandørene er at det er volumet som har gått opp, mens snittprisen har gått kraftig ned.

Nå spås det også at volumet vil gå ned som en følge av finanskrisen. Analyseselskapet IDC tror at det amerikanske PC-salget vil synke med 1 prosent i inneværende kvartal. De spådde tidligere at det vil ende med en vekst på 6 prosent.

    Les også:

De fleste PC-er produseres i Østen, blant annet på Taiwan. Mange av komponentene kjøpes imidlertid inn i dollar, og fordi dollaren har styrket seg betraktelig i forhold til andre valutaer den siste tiden, blir PC-ene dyrere å produsere.

Ifølge Wall Street Journal, kjører PC-produsenter som Dell priskutt på helt opp til 20 til 30 prosent på nye vanlige bærbare maskiner. Det samme er tilfelle for HP. Wall Street Journal forteller om 25 prosents priskutt på enkelte bærbare PC-er som HP selger gjennom Best Buy-kjeden.

I USA har en av de store PC-selgerne, butikkjeden Circuit City slått seg konkurs, og konkurrenten Best Buy har varslet markedet at de ikke kommer til å infri tidligere forventninger.

Til toppen