Ventelo-sjefen går av

– På tide å gi stafettpinnen videre.

Ventelo-sjefen går av
Fra v. Thor-André Svendsen takker for seg etter drøyt ni år i Ventelo. Han erstattes av en annen bransjeveteran i Tormod Stien (midten) som kommer fra Tele2. Styreleder Anders Igel ytterst til høyre i bildet takker Svendsen for innsatsen. Bilde:

Thor-André Svendsen går av som administrerende direktør i Ventelo, etter å ha ledet skuta gjennom en større omstilling.

Etter å ha blitt kjøpt av det svenske investeringsfondet EQT i 2012 har selskapet rendyrket seg som leverandør av telefoniløsninger til SMB-markedet. Satsingen på fiber ble da skilt ut til egen virksomhet gjennom Broadnet.

Under Svendsens ledelse har Ventelo gått fra å ha 340 ansatte til nå 160 ansatte.

– Det har vært fokus på lønnsom vekst, og det har vi hatt med en betydelig vekst i resultatet. Alt har sin tid, og jeg føler det er greit at andre tar stafettpinnen videre, sier Thor-André Svendsen til digi.no.

Han erstattes av Tormod Stien (45), som kommer fra stillingen som direktør i Tele2 Norge med ansvaret for Network Norway.

Stien har tidligere holdt en rekke lederposisjoner i Telenor fra 1996 til 2008, og er utdannet sivilingeniør ved UiO. Han har også en master i ledelse og markedsføring fra BI.

Erfaringen kommer godt med når han skal lede Ventelos videre satsing mot bedriftsmarkedet. Lederbyttet skjer 1. februar og avtroppende Svendsen vil bistå i en overgangsperiode på rundt én måned.

Prosessen skal ha vært god og partene bedyrer at de skilles som venner.

– Vi takker Thor-André for innsatsen og hardt arbeid i en årrekke, spesielt gjennom den omfattende restruktureringen av virksomheten de seneste årene, sier styreleder Anders Igel i en melding.

Selskapet varsler at de nå skal inn i en fase med akselerert vekst i segmentet telefonitjenester mot små- og mellomstore kunder, et område de opplever har et uforløst potensial for dem.

– Ventelo har en sterk markedsposisjon, god lønnsomhet og høye vekstmålsettinger for SMB-markedet. Kombinert med et team av svært kompetente medarbeidere, de industrielle og finansielle ressursene til eierne, har Ventelo et svært godt utgangspunkt

for å levere gode kundeopplevelser og lønnsom vekst fremover, sier Tormod Stien i en kommentar.

Hva Svensen skal gjøre videre er han ikke helt sikker på. Overfor digi.no sier han at han har gjort seg noen tanker om retningen.

– Innen IT/IKT mener jeg at jeg har veldig mye å fare med. Det er ikke usannsynlig at jeg fortsetter med det.

    Les også:

Les mer om: