WannaCry

Venter en bølge av Windows 10-oppgraderinger etter virusutbruddet

Det kan få Microsoft-aksjen til å stige, mener analytiker.

Flere bedrifter vil oppgradere til Windows 10 som følge av siste ukes virusutbrudd, som rammet eldre Windows-installasjoner, mener en analytiker. Arkivbildet viser Microsofts toppsjef Satya Nadella.
Flere bedrifter vil oppgradere til Windows 10 som følge av siste ukes virusutbrudd, som rammet eldre Windows-installasjoner, mener en analytiker. Arkivbildet viser Microsofts toppsjef Satya Nadella. (Bilde: Elaine Thompson, AP, NTB scanpix)

Det kan få Microsoft-aksjen til å stige, mener analytiker.

Det hissige utbruddet av Windows-ormen og skadevaren WannaCry, som raskt spredde seg til minst 200 000 datamaskiner verden over sist fredag, kan få flere virksomheter til å oppgradere til Windows 10, som ikke er berørt av samme sårbarhet.

Det mener IT-analytiker Michael Nemeroff i Credit Suisse. Ifølge CNBC sendte han mandag ut anbefaling til kundene sine om å hamstre Microsoft-aksjer.

Bakgrunn: – Det største angrepet i sitt slag

Tror flere vil oppgradere

Den sveitsiske investeringsbanken ser en oppside i selskapets markedsverdi, og har satt et kursmål på 80 dollar. Aksjen handles for øyeblikket til 67,50 dollar.

Estimater hentet inn av Thomson Reuters viser også at et flertall av analytikere som følger programvaregiganten spår vekst.

– Det globale utbruddet av kryptovirus, som utnyttet en Windows-sårbarhet, viser ikke bare hvor utbredt Windows fortsetter å være. Det belyser at mange av de berørte virksomhetene fortsatt bruker eldre, og nå ikke-supporterte versjoner av Windows. De må fremskynde sine planer om å oppgradere til Windows 10, skriver Nemeroff i sitt notat, melder CNBC.

Analytikeren viser til bedriftsundersøkelser utført av Credit Suisse, der investeringsbanken har kommet fram til at 85 prosent av bedriftene globalt ikke har oppgradert til nyeste versjon av operativsystemet.

Les også: Microsoft lagde WannaCry-fiks til Windows XP allerede i februar

Kommentarer (7)

Kommentarer (7)
Til toppen