FORBRUKERTEKNOLOGI

Venter en nedgang på nesten 10 prosent i PC-salg

Analyseselskapet Gartner venter nedgang i salg av PC-er, mobiler og nettbrett.

Krig, inflasjon og lite kjøpekraft hos forbrukerne fører til nedgang i salg av datamaskiner.
Krig, inflasjon og lite kjøpekraft hos forbrukerne fører til nedgang i salg av datamaskiner. Illustrasjon: Colourbox
4. juli 2022 - 16:00

Krig og inflasjon vil føre til nedgang i salg av datamaskiner, mobiler og nettbrett, skriver Computerworld.com.

Det er analyseselskapet Gartner som melder nedgangen i en prognose fra forrige uke. Analyseselskapet regner med en nedgang i salg av datamaskiner på 9,5 prosent i 2022. Bakgrunnen for nedgangen forklares med geopolitikk og høy inflasjon.

– En perfekt storm av geopolitiske omveltninger, høy inflasjon, valutasvingninger og etterspørsel fra forbrukerne etter enheter over hele verden kommer til å påvirke PC-markedet hardest i 2022, sier forskningsdirektør Ranjit Atwal i en kommentar.

Ikke bare nedgang for datamaskiner

Det er ikke bare datamaskiner Gartner spår nedgang for. Selgere av mobiler og nettbrett kan også regne med stor nedgang i salgene. Ifølge analyseselskapet kan vi vente en nedgang på 9 prosent på nettbrett og 7 prosent på mobilsalg.

5G-telefonsalget er ventet å krasje hardt, spesielt på grunn av en kollaps i smarttelefonmarkedet i Kina. Hovedgrunnen til dette er nedstengning på grunn av koronaviruset, som førte til at man kun kunne kjøpe essensielle varer.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.