Venter gode resultater

Analytikerne tror konsernsjef Jon Fredrik Baksaas kommer med gode nyheter når han presenterer resultatene fredag.

Analytikerne tror konsernsjef Jon Fredrik Baksaas kommer med gode nyheter når han presenterer resultatene fredag.

Analytikerne har store forventninger til konsernsjef Jon Fredrik Baksaas når han fredag klokken 09.00 legger frem resultater for 2003.

Telenor ventes å legge frem et driftsresultat for fjerde kvartal som ligger 30 prosent høyere enn samme periode i fjor. En analytiker som har stor tro på Telenor er Espen Torgersen i Handelsbanken.

- Jeg tror tallene blir bra. Den gode virksomheten i Norge kombinert med veksten ute er noen av årsakene til det. Selskapet har klart å kutte kostnadene. Samtidig har det vokst internasjonalt, og da tenker jeg særlig på Kyivstar (mobilselskapet i Hvite-Russland), som har hatt en kraftig abonnementsvekst, sier han til digi.no.

Elleve av tolv analytikere har kjøpsanbefaling på Telenor-aksjen, i følge opplysninger hentet inn av TDN Finans. Den som er mest kritisk er analytiker Jon Sigurdsen i Nordea Securities, som har salgsanbefaling på selskapet.

- Jeg tror ikke det blir de helt store overraskelsene i tallene. Jeg har tro på flat vekst i forhold til fjoråret. Det er en viss trend til fallende markedsandeler i utlandet, selv om selskaper som Kyivstar og Digi gjør det bra. Det er også sesongmessige forhold som gjør at inntektene kan bli noe lavere på mobilsiden. Folk bruker mobiltelefonen mye mindre om vinteren enn om sommeren, sier han til digi.no.

Analytikerne venter at Telenor i snitt legger frem et driftsresultat før avskrivninger på 4,69 milliarder kroner i fjerde kvartal 2003. Det er i så fall en oppgang på 31 prosent fra tilsvarende periode året før. Estimatene varierer mellom 4,26 og 4,94 millioner kroner. Driftsinntekter, eksklusive gevinster, er ventet til 13,64 milliarder kroner, opp fem prosent på årsbasis. Driftsresultat og resultat før skatt ventes kraftig opp etter nedskrivninger og restruktureringskostnader på 6,2 milliarder kroner i fjerde kvartal 2002, i følge TDN Finans.

Kursmålene på aksjen varierer fra 44 til 65 kroner, med et snitt på 55 kroner.

Telenor har selv signalisert økt utbytte, og flere meglerhus fremhever at Telenor har løfteevne til en kraftig økning. Grunnen er selskapets solide kontantstrøm og flere eiendeler som ventes solgt, som Thor-satellittene, Satellite Mobile, Satellite Networks og aksjene i Cosmote.

Til toppen