BEDRIFTSTEKNOLOGI

Venter med salg av Telenor-aksjer

Næringsminister Ansgar Gabrielsen sier det kan bli aktuelt med salg av flere aksjer i Telenor i forbindelse med at selskapet vil inngå strategiske allianser.

Frode Eriksen
14. des. 2001 - 08:11

Ett år etter at Telenor ble børsnotert og 22,3 prosent av aksjene ble solgt i markedet, sitter fremdeles staten tilbake som den største eieren i selskapet med omtrent 77,7 prosent av aksjebeholdningen. Stortinget har tidligere gitt fullmakt til at regjeringen kan selge seg ned til 34 prosent i selskapet.

Noen umiddelbare aksjesalg kommer ikke på tale. Næringsminister Ansgar Gabrielsen sier til Telenors internavis, Åpen Linje, at hans prinsippielle tilnærming er at han vil ikke "selge høns i regnvær."

Han sier at på kort sikt vil et salg være mest aktuelt i forbindelse med strategiske allianser som inngås og dermed utvanning av det statlige eierskapet.

- Dette blir en dialog med selskapets styre og ledelse. Det blir ikke aktuelt å dumpe ut noen aksjeposter over natta. Men staten eksponerer stor risiko gjennom vår aksjepost i Telenor på svært mange milliarder. Den aksjeposten er verdt flere milliarder mindre enn for ett år siden, sier han.

Telenors markedsverdi har falt med omlag 10 milliarder kroner fra verdien ved børsintroduksjonen i 4. desember i fjor på 75 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.