ANALYSER

Venter størst vekst i programvare for Linux

Gartner mener at markedet for kommersiell programvare for Linux vil oppleve en sterk vekst framover.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. juni 2006 - 12:07

Tradisjonelt, i hvert fall i bedriftsmiljøer, har kommersielle applikasjoner blitt brukt på kommersielle operativsystemer, og åpen kildekode-baserte applikasjoner blitt bruk på operativsystemer basert på åpen kildekode.

Dette er nå i ferd med å endre seg, mener Phil Dawson, visepresident for forskning i Gartner.

ZDnet UK skriver at Dawson, under et foredrag ved Midsize Enterprise Summit i Paris i forrige uke, sa at man de neste par årene vil se at mange selskaper vil velge å blande proprietær og åpen kildekode-basert programvare etter behov.

Gartner skal i økende grad motta tilbakemeldinger fra klienter som ønsker å kjøre programvare basert på åpen kildekode på toppen av Windows, eller proprietær programvare på toppen av Linux.

    Les også:

- Den tradisjonelle tilnærmingen har vært en ren, kommersiell programvareportefølje på Windows eller enn ren åpen kildekode-basert programvareportefølje på Linux, men dette er ytterpunktene. Den virkelige veksten skjer i midten, fortalte Dawson. Det bekreftes av tidligere observasjoner, blant er Linux i ferd med å bli den dominerende plattformen for Oracles mellomvare.

Dawson mener holdningsendringer hos Microsoft er en faktor som har ført økt interesse for miksen av proprietær og åpen kildekode-basert programvare på serveren. Han mener selskapet har nylig begynt å akseptere at Linux og åpen kildekodebasert programvare ikke vil forsvinne.

- De massive endringene i Microsoft betyr at vi vil oftere se Windows-baserte plattformer som kjører åpen kildekode-applikasjoner som Apache. Samtidig må du ikke nødvendigvis bare ha ren åpen kildekode-stakk hvis du kjører Linux. Det største vekstområdet vi ser er kommersielle applikasjoner på Linux.

Dawson mener at uavhengige programvareleverandører begynner å bli agnostikere med hensyn på utviklingsplattform, fordi programvare ikke lenger må skrives direkte til operativsystemet, men i stedet kan baseres på J2EE eller .NET, noe som gjør programvaren mer flyttbar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.