Venter utålmodig på Masterminds konkurs

Bobestyreren i søsterselskapet mener det er feil å vente med å slå Masterminds konkurs.

Venter utålmodig på Masterminds konkurs

Bobestyreren i søsterselskapet mener det er feil å vente med å slå Masterminds konkurs.

Kurs- og konsulentleverandøren MAsterminds ble av Microsoft Norge kåret til årets kurspartner i 2006, men selvskapet vil ikke fullføre inneværende år.

- Jeg skal begjære oppbud mandag 3. desember, sa Trond Kaarem i et telefonintervju med digi.no i forrige uke: Masterminds på vei mot konkurs.

Kaarem ble hentet inn for å rydde opp i selskapet, men han konstaterte raskt at det ikke var mulig og at det har foregått uregelmessigheter som burde vært oppdaget på et tidligere tidspunkt.

- Regnskapet er sabortert. Jeg kan dokumentere det. Jeg har bevis på det, sa Kaarem til digi.no.

Han bestemte seg likevel for å gjøre en ryddejobb, før han slår selskapet konkurs. Det inkluderte blant annet å utbetale lønn til de ansatte, men det satte leasingspartneren DNB Nor en stopper for. De sperret selskapets kontoer, og dermed får ikke de ansatte lønn i verken oktober eller november, og må vente på penger fra lønnsgarantifondet. Det tar som regel 1-2 måneder.

Samtidig får Kaarem og Masterminds kritikk for å vente med konkursen.

- Vi har bedt selskapet om å gå til skifteretten så fort som mulig, sier Viggo Scherger fra advokatfirmaet Rime, til Dagens Næringsliv.

Scherger er bobestyrer for Master-IT, Masterminds søsterselskap. Selskapet gikk konkurs i sommer, etter at ti millioner kroner var forsvunnet fra selskapet. Dagens Næringsliv skrev da at en sentral relativt nyansatt person i Master IT tidligere var dømt for svindel. Hvorvidt dette har sammenheng med den nært forestående konkursen i Masterminds er usikkert.

28. august hadde Masterminds generalforsamling, og Dagens Næringsliv forteller at styret på det tidspunktet mente at alt så lyst ut. Det kommer frem av protokollen fra generalforsamlingen, som Kaarem sendte inn sammen med avviklingsmeldingen til Brønnøysund . Der sto det blant annet:

«Det er positiv trend i selskapene, og utviklingen i markedet er tilfredsstillende. Med den utviklingen vi nå er inne i, ligger etter styrets oppfattning til rette for videre drift og utvikling.»

Det hersker nå stor usikkerhet rundt hva som egentlig har skjedd i Masterminds og Master IT.

- Vi har bare funnet deler av sannheten. En konkursåpning i de andre selskapene vil kanskje avsløre ytterligere biter av sannheten. I denne saken er det motstridende opplysninger, og jeg er usikker på hvem som snakker sant og usant, sier Scherger til Dagens Næringsliv.

    Les også:

Til toppen