Verden beskrevet med wiki og Google Maps

Webbaserte karttjenester kan brukes til så mangt. WikiMapia tilbyr brukerne å dele kunnskaper om steder og ulike objekter.

Verden beskrevet med wiki og Google Maps

Webbaserte karttjenester kan brukes til så mangt. WikiMapia tilbyr brukerne å dele kunnskaper om steder og ulike objekter.

WikiMapia anses som en krysning mellom en wiki og Google Maps. Den tar i bruk sistnevnte og gjør det mulig for alle som måtte ønske det å beskrive områder som brukeren selv merker av på kartet. Oppdager brukeren at en annen har skrevet noe feil, kan brukeren enkelt rette dette. Akkurat som i en wiki.

For å legge til en ny oppføring, velger brukeren "Add new" fra menyen øverst i vinduet. Da blir brukeren bedt om å markere et rektangulært felt, gi det et navn og legge inn en beskrivelse og noen stikkord. Brukeren skal også angi hvilket språk oppføringen er på. Så snart brukeren har lagret, er oppføringen tilgjengelig for alle andre.

For å vise beskrivelsen eller å redigere en eksisterende oppføring, er det bare å klikke på rektangelet og velge "show info" som da dukker opp. Brukeren kan også be om å slettet en oppføring. Men dette skjer ikke umiddelbart, men etter en vurdering av de som driver tjenesten.

Sørkedalsveien krysser Ring 3

WikiMapia er blitt laget av Alexandre Koriakine og Evgeniy Saveliev, som oppgir Google Maps og Wikipedia som inspirasjonskilder.

Bildet nedenfor viser flere oppføringer i Oslo, blant annet Frognerparken. De fleste av oppføringene har behov for mer utfyllende informasjon. Noen har dessverre også ført opp hjemmet sitt - forhåpentligvis i den tro at oppføringene bare er synlige for vedkommende selv.

WikiMapia har en del felles med det Google Earth-programvaren kan tilby sammen med oppføringene i Google Earth Community, hvor deltakerne kan publisere stedsmerker som med jevne mellomrom blir tilgjengelige også fra selve programvaren. WikiMapia har likevel fordelen av at den til en viss grad kan vise stedenes utstrekning, samt at ikke bare den opprinnelige bidragsyteren kan redigere informasjonen. Dessuten kan den i tillegg til å vi se satellittbilder, også vise kart eller kombinasjoner av kart og bilder - akkurat som Google Maps.

Denne lenken viser Norge i WikiMapia, et godt utgangspunkt for oppføring av mer informasjon.

Til toppen