BEDRIFTSTEKNOLOGI

Verdens beste presentasjon

«The mother of all demos» er blitt et begrep, og noe alle i IT-bransjen bør få med seg. Se videoen:

Douglas Engelbart holdt det som for ettertiden har blitt kjent som «The mother of all demos».
Douglas Engelbart holdt det som for ettertiden har blitt kjent som «The mother of all demos».
12. des. 2008 - 12:31

Datamusen fylte 40 år tidligere denne uken.

9. desember 1968, for 40 år siden, holdt Douglas Engelbart en demo på Standford University som senere har blitt kalt «The mother of all demos».

Det var en presentasjon av hva som var mulig å gjøre med en datamaskin, og svært mye av det ble realisert. Engelbart dro frem en rekke brukseksempler som alle IT-brukere i dag tar for gitt. I motsetning til mange visjonære fremtidstenkere, har Engelbarts visjoner og tanker i stor grad truffet innertieren.

I demoen viser han alt fra hvordan en datamaskin kan brukes til å skrive handlelister til å introdusere datamusen for første gang. Spesielt imponerende blir det når man tenker på at det var hullkortløsninger som dominerte på den tiden.

I tillegg til selve innholdet i presentasjonen, imponerte den også med avanserte teknikker som siden ble vanlige i TV-sendinger. Videoopptak av foredragsholderen og dataskjermen ble flettet om hverandre, og man kan se hva som skrives på skjermen med Engelbarts ansikt i bakgrunnen.

Her kan du se presentasjonen med Doug Engelbart som for ettertiden har fått merkelappen «The Mother of all demos»:

Opptaket gammelt og ikke så godt, men dette er en historisk godbit som alle med interesse for IT-historien bør få med seg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.