BEDRIFTSTEKNOLOGI

Verdens raskeste bærbare fra Apple

I håp om å få både 'power and sex' presenterte Steve Jobs det Apple mener er verdens raskeste bærbare datamaskin tirsdag.

10. jan. 2001 - 07:37
MacWorld Expo i San Francisco startet med en opplagt Steve Jobs tirsdag kveld, norsk tid.
- De siste månedene av 2000 var svært utfordrende for både Apple og resten av industrien. Derfor har vi besluttet å starte 2001 med et smell, sa Jobs til de fremmøtte på Moscone Convention Center og ved satelittoverføringen til utestedet Månefisken i Oslo.

En sedvanlig selvsikker Jobs delte ut nyheter, men så ut som han hadde spesiell glede av å presentere selskapets nye bærbare, PowerBook G4 Titanium.

- Vi har kraften, men det er de som har sex, sa Jobs, uten å spesifisere hvem han snakket om. Men med den nye PowerBook-maskinen hadde han åpenbart håp om å erobre begge områdene, og antydet etter hvert at han håper å ta opp konkurransen med slanke, elegante - kanskje til og med sexy - datamaskiner som Sonys Vaio.

Det har gått rykter om at Apple var igang med en slankere versjon av sin PowerBook-serie, og at den skulle inneholde G4-prosessoren.

Så det var ingen total overraskelse da en synlig stolt Jobs trakk lakenet av en én tommer tykk, G4-basert bærbar med titanskall - maskinen som har gått under kodenavnet 'Mercury'.


Den nye PowerBook-maskinen har fem timers batteritid, 400 eller 500 MHz G4-prosessor og 10-20 GB harddisk, med muligheter for opp til 30 GB.

Den leveres med enten 128 eller 256 MB RAM, utbyggbar til 1 GB, og har 8 MB grafikkminne. DVD-plater mates inn gjennom en sprekk i fronten, og det er også plass til et PCMCIA-kort i maskinen, som ellers har både FireWire (IEEE 1394)- og USB-porter, i tillegg til S-Video og VGA-utgang.

Maskinen har også 15-tommers ekstra bred skjerm, og veier rundt 2,3 kilo. Priser i USA starter på 23.000 og i Norge tipper man nok godt over 30-tallet før man får kloa i den kjappeste modellen med høyest kapasitet.
Titanium er tilgjengelig i USA fra slutten av januar, men Apple Norge kunne ikke svare på når saken kommer hit til lands.

Dagensspørsmål
Klarer Steve Jobs å omvende deg til å bliMac-bruker?

Omvende? Jeg ER alleredeMac-frelst
Ja, absolutt. Jeg kaster ut PC-ennår de nye Mac-ene kommer til Norge
På ingen måte. PC er og blirbest
For meg er det bare én frelser;Linus Torvalds
Vet ikke

Trykk her for å se resultatet sålangt
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.