Verdens sikreste bærbare PC

Stjålne bærbare PC-er med sensitive opplysninger er et kjempe-problem, men ikke med denne maskinen.

Verdens sikreste bærbare PC
Bilde:

På et seminar i regi av tynnklient-distributøren Commaxx, ble det tirsdag denne uken vist frem en bærbar PC litt utenom det vanlige.

Commaxx er mest kjent for å være distributør av tynnklientsystemer fra programvareselskapet Citrix. I tillegg leverer de relatert programvare og maskinvare fra andre leverandører som Wyse og VMware.

Wyse X Class Mobile er en bærbar tynnklient. Den virker bare hvis maskinen får nettverkskontakt med applikasjonsserverne på serverrommet i bedriften.

Det kan kanskje høres ut som en ulempe å ha en bærbar maskin som bare fungerer når den får kontakt med serverne, men det gir en kjempestor fordel:

Det er ingen fare for at slumsete ledere eller nøkkelpersoner roter bort en bærbar PC med bedriftshemmeligheter og konfidensielle personlige opplysninger.

Den virker bare hvis maskinen får nettverkskontakt med applikasjonsserverne på serverrommet i bedriften. Dette har det vært mange skrekkeksempler på rundt om i verden, og det er grunn til å tro at det skjer langt oftere enn det som kommer frem. De fleste bedrifter vil trolig synes at det er så pinlig at de ikke ønsker oppmerksomhet rundt det når det skjer.

Et ferskt kjent norsk eksempel, er tyveriet av fem bærbare PC-er fra ansatte i Kredittilsynet i sommer. Kredittilsynet hevdet da at de stjålne maskinene ikke inneholdt sensitiv informasjon.

    Les også:

All data blir liggende på serverne, og hvis en slik bærbar maskin blir borte, er det bare å sperre tilgangen.

I tillegg får IT-avdelingene med seg driftsfordelen som de har på stasjonære maskiner gjennom sentral drift av brukernes applikasjoner på terminalservere.

Rent utseendemessig er det lite som skiller maskinen fra vanlige bærbare.

Spesifikasjoner:

  • 12 tommer widescreen
  • Ingen viftestøy
  • Innebygd WLAN og klargjort for 3G
  • Opsjoner for Bluetooth og smartcard
  • Integrert Citrix Password Manager

Her kan du lese mer om den bærbare tynnklienten hos Wyse.

Les mer om:
;