Verdens største datatyveri et faktum

Hvorfor forsøke seg mot en og en bruker, når du over flere år har en direktelinje inn i kredittkort-sentralen?

30. mars 2007 - 09:12

Det er et enormt fokus på fisking og andre triks der hackere forsøker å fralokke brukere informasjon for å stjele penger. Men det hjelper lite når datasentralene som samler alt ikke klarer å sikre seg.

En rekke store amerikanske butikkjeder opplever nå det ultimate data-marerittet: Datasentralen de eier sammen har vært tappet - og det er ikke snakk om et engangstilfelle. Ukjente hackere har trolig hatt tilgang over halvannet år.

TJX heter datasentralen og hackere har kopiert informasjon om hele 45,7 millioner kredittkort. Med kortnummer og personlig informasjon vil hackere blant annet kunne skape falske kort eller stjele identiteten til brukerne.

For veldig mange egg var samlet hos TJX - selskapet har datasentraler i USA og England for å håndtere betalinger gjort i 2500 butikker.

Datatyveriet er det mest omfattende noen sinne, påpeker sikkerhetseksperter til amerikanske medier.

Hvordan hackerne kom seg inn er fremdeles uklart, men i følge avisen Boston Globe har hackere klart å få inn programvare som så har stjålet mer 100 filer med millioner av transaksjoner - hver med mye informasjon. Dataene var kryptert, men TJX medgir at hackere har hatt tilgang til krypteringssystemene og har dermed kunnet lese filene.

En stor andel av kortene var dog utgått og hackere fikk ikke med seg informasjonen som gjør at de kan gjenskape magnetstripen på alle kortene.

Innbruddet vil åpenbart få store konsekvenser for TJX: Selskapet vil bli etteforsket og vil også trolig bli saksøkt av en rekke banker og enkeltkunder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.