Verdens største navlelo-samling...

At noen av oss har litt sære interesser, er ikke til å komme fra. Denne mannen driver svært navlebeskuende virksomhet, og stiller ut det han hevder å være verdens største samling av navlelo på sitt eget nettsted. La meg få presentere Graham Bakers Navel Fluff Page...

At noen av oss har litt sære interesser, er ikke til å komme fra. Denne mannen driver svært navlebeskuende virksomhet, og stiller ut det han hevder å være verdens største samling av navlelo på sitt eget nettsted. La meg få presentere Graham Bakers Navel Fluff Page...

På nettstedet til den eksentriske samleren blir man tatt varmt imot med et velkommen til "the incredible world of navel fluff". Videre står det at han presenterer den største samlingen noensinne av navlelo fra én person.

Tilfeldigvis vet jeg at det tar tid å samle navlelo.

Jeg skjønner at Graham Baker er lidenskapelig opptatt av navlelo-samlingen sin, og at han må være en svært tålmodig og viljesterk mann. Ære være ham for det.

Jeg ser også at denne artikkelen er langt utenfor den business-to-business-profilen digitoday.no ønsker å holde. Den eneste unnskyldningen jeg har for å skrive om dette nettstedet er at det faktisk er et nettsted. Akkurat som kollega Eirik Rossen begeistret skrev om en "Selvlysende kanin med eget nettsted" tidligere denne uken.

Litt kunstnerisk frihet må man kunne ha... Klikk deg gjerne tilbake dersom du ikke ønsker mer av dette. Du er herved advart.

- Noen mennesker stirrer inn i navlen sin for å få inspirasjon. Jeg stirrer inn i min for å se etter navlelo, begynner Graham før han forklarer hva dette underlige fenomenet egentlig er - de ulne, rare dottene som på mystisk vis plasserer seg inne i utvalgte personers navler.

Selv har han samlet på sin egen navlelo siden 1984. Det er 16 år med iherdig samling, og fint lite gåing rundt med bar overkropp. Slikt blir det ikke lo av! Samlingen er, ifølge ham selv, så godt som komplett. Han har svært sjelden gått glipp av dagens fangst.

Graham verdsetter samlingen sin høyt, selv om den kanskje ikke oppnår prisrekord hvis den skulle selges til høystbydende.

Han er litt deppa for at fargen på navleloen ikke kommer godt nok frem av bildene på nettstedet, men ellers har han etter mitt skjønn vært flink til å utnytte interaktiviteten og kontakten med leserne slik som nettsteder muliggjør i motsetning til for eksempel flyveblader...

Han har endog laget en slags FAQ, en oversikt over svar på spørsmål man gjerne har sånn rent navlelomessig. For eksempel: Hvor kommer navlelo fra? Hva bestemmer fargen på navleloen? Hvor mye navlelo er det normalt å ha? Hvilken magefasong og navlefasong genererer mest lo? Naturligvis tar han også opp diskusjonen omkring hvilke klær og hvilket materiale det blir mest og best navlelo av.

Han unnlater heller ikke å ta opp spørsmålet: Hvorfor samle på navlelo?

Til sist har han laget en nettbasert undersøkelse omkring fenomenet, der alle besøkende inviteres til å delta.

Mer vil jeg ikke si. Du kan se resten selv. Her: The Incredible World of Navel Fluff

Til toppen