RESULTATERFINANS

Verdenssuksess lar Nimsoft utvide

Nimsoft har det siste året gjort kjempesuksess ute i verden og vil nå utvide.

Nimsoft utvikler overvåkingsprogramvare med feilvarsling i datasystemer og kvalitetskontroll av ulike IT-løsninger.

Gründerne i Nimsoft har aner tilbake til Norsk Data. Deres første selskap, Sysnet, ble etablert i 1990 og ble kjøpt av Boole & Babbage i 1994. Under en omorganisering i 1998 gikk de ut for å starte Nimsoft - opprinnelig kalt Nimbus Software. I 2003 inngikk de partnerskap med amerikanske Converse Software, og la med det grunnlaget for et internasjonalt gjennombrudd.

Ifølge Aftenposten økte omsetningen fra 15 millioner kroner i 2003 til drøye 36 millioner kroner i fjor med et driftsoverskudd på over ni millioner kroner. I år tror Nimsoft på å doble inntektene, og selskapet jakter nå på flere folk.

Selskapet har hatt stor sukess med salget i USA og har etablert et hundretall kunder. Dette har gitt blod på tann for Nimsoft som nå har åpnet kontor i England og snart ett i Spania. Også flere utenlandsetableringer er under planlegging, skriver Aftenposten.

Selve utviklingen skjer fortsatt i de gamle norske Norsk Data-kontorene på Skullerud i Oslo, der Nimsoft-grunderne Dag Lund, Anders Grimland og Carsten Seeberg holder og 16 andre ansatte har holdt til siden midten av 1980-tallet.

I Norge er selskapet konkurrent til Tivoli, HP, BMC og Computer Associates.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.