Vertikale mus videreutvikles igjen

Det utvikles stadig nye datamus. Denne gangen er det de vertikale som er blitt fornyet.

Det utvikles stadig nye datamus. Denne gangen er det de vertikale som er blitt fornyet.

Den norske, ergonomisk utformede, vertikale musen Anir Vertical Mouse fra AnimaX har vært på markedet i en årrekke. Musen markedsføres som bedre å bruke, spesielt av personer som lett får plager av vanlige mus, fordi den fører til mindre vridning av underarmen.

Anir Vertical Mouse har fortsatt samme design som tidligere, men noe utvikling har skjedd underveis. Det siste er kulen i musen er blitt byttet ut med en optisk sensor, noe som gjør det enklere å benytte musen uten musmatte. Prisen er omtrent 600 kroner.

Les en fersk omtale av den optiske utgaven i digi.nos søstermagasin, DinSide.no.

En annen og noe mindre kjent vertikal mus på det norske markedet er Evoluent VerticalMouse. Denne amerikanskutviklede, vertikale musen ligner mer på en vanlig mus snudd på høykant.

I slutten av juli vil Evoluent kommer med en ny versjon, VerticalMouse 2.

Musen er nå blitt utstyrt med en optisk sensor i stedet for en mekanisk. Følsomheten er blitt økt fra 400 eller 800 ppt til 1000 ppt. Kabelen skal være mykere og mer fleksibel, plasseringen, mekanikken og elektronikken til knappene skal være forbedret, og både materialer og farger er skiftet ut.

I tillegg skal driverne være forbedret.

Veiledende pris i Norge vil være 899 kroner, noe som er en del mer enn for dagens modell, som gjerne selges for mellom 500 og 600 kroner.

Til toppen