VG lover hardere konkurranse

Verdens Gang lover hardere konkurranse om nyhetene på Internett, når avisen lanserer sin nye nettredaksjon i begynnelsen av mai.

Verdens Gang lover hardere konkurranse om nyhetene på Internett, når avisen lanserer sin nye nettredaksjon i begynnelsen av mai.

Nettredaksjonen i VG blir nå fordoblet til fjorten stillinger. Sju av dem er journaliststillinger. Når nettredaksjonen er fulltallig i begynnelsen av mai, vil derfor nyhetskonkurransen skjerpes kraftig på Internett, lover redaksjonssjef Niels Røine i avisen.

- Vi kommer til å bli mer agressive i forhold til nyheter på Internett med den nye redaksjonen på plass, sier han til digi:media.

I dag fungerer VG mest som en markedsføringsplakat for den trykte utgaven, med gjenbruk av nyheter som har stått i den trykte utgaven.

Internett-redaksjonen i VG vil jobbe som journalister på lik linje med journalister i de andre redaksjonsavdelingene, sier Røine. Det blir derfor ikke snakk om å utelukkende publisere papirnyhetene på Internett.

Nettredaksjonen vil også grave frem egne nyheter, og det vil være en del nyheter som utelukkende kan leses i elektronisk form.

Med Internett som satsingsområde, vil det også bli løpende nyhetsoppdatering av nettutgaven. Dermed vil markedet bli mye tøffere for Nettavisen, som er en av de største konkurrentene til VG på nettet. I dag bruker Nettavisen en del av sine redaksjonelle ressurser på bearbeide stoff som har stått på trykk i Akersgatas papirutgaver.

VG vil likevel ikke legge ut alt stoffet til papirutgaven fortløpende på Internett.

- I motsetning til enkelte andre driver vi både avis og nettavis, sier Røine.

Til toppen