VGs nettsider tålte terrortrafikk

Terrorangrepene i USA lammet i går verdens nettaviser, men VG kom på et smart triks som holdt deres nettsider åpne

Terrorangrepene i USA lammet i går verdens nettaviser, men VG kom på et smart triks som holdt deres nettsider åpne

Etter hvert som nyhetene om terrorangrepene i USA spredde seg, ble presset fra hundretusenvis av brukere for stort for de aller fleste nettaviser. En time etter at bombeaksjonene var gjennomført, prøvde digi.no å komme inn på nettsidene til Aftenposten, Dagens Næringsliv, Dagbladet, NRK og CNN uten å lykkes. Det samme gjaldt alle de store amerikanske avisene og TV-selskapene.

Men VGs nettsider var fremdeles åpne, selv om det gikk litt tregere enn vanlig. VGs nettsjef Torry Pedersen forklarer hvordan VG klart å løse utfordringen.

I utgangspunktet kan ingen planlegge å møte slike totalkatastrofer. Enten du er sykehusdirketør i New York eller IT-sjef i VG, kan du ikke investere i store mengder utstyr, ansatte og lokaler som ikke skal brukes i det daglige - det er for dyrt.

Dette førte til at telefonnettet i USA og til og fra USA gikk i stå i går. Men basisnett-linjene som Internett består av skal ha taklet utfordringene, takket være de enorme investeringene som ble gjort under telebølgen i 1999 og i fjor.

VG løste sine trafikkproblemer med et smart grep:
- Vi strippet forsiden vår for alt annet enn tre saker for å redusere overføringsbehovet til hver leser. Nettsidene våre er fremdeles svært annerledes - vi har for eksempel fremdeles lite annonser, forteller Pedersen til digi.no. Hvor stor trafikken var i går, vet Pedersen foreløpig ikke - den var så høy at statistikk-systemet til VG fremdeles arbeider med saken.

Pedersen forteller at VG ikke hadde planlagt slike katastrofe-grep på forhånd, men kom på ideen like etter nyhetene ble kjent.

Til toppen